H ισοτιμία EUR/USD κατοχυρώνει τα επίπεδα του 1,2250

H ισοτιμία EUR/USD κατοχυρώνει τα επίπεδα του 1,2250

Ανοδικές τάσεις για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα το οποίο δοκίμασε νωρίτερα τα επίπεδα του 1,2257.  Παρά την υπογραφή έκπληξη από τον πρόεδρο Τραμπ για την παροχή οικονομικής βοήθειας για τον covid , μία σχετική αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση του πακέτου στήριξης της οικονομίας παραμένει .

H Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ θέλει να βελτιώσει το νομοσχέδιο, για υψηλότερη εβδομαδιαία καταβολή οικονομικής ανακούφισης, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να απορρίπτει νομοσχέδιο του αμερικανού προέδρου για τις αμυντικές δαπάνες. Με συνέπεια το κλίμα αισιοδοξίας να διατηρείται και ο δείκτης δολαρίου ( DXY ) να υποχωρεί στο 90,10, κατά 0,23%.

Οι παγκόσμιες αγορές θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον  τις κινήσεις της Γερουσίας των ΗΠΑ , καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι αποφασισμένοι να αμφισβητήσουν την πολιτική Trump  κατά τις τελευταίες ημέρες του στον Λευκό Οίκο .

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παρατηρηθεί μία διορθωτική  συμπεριφορά της ισοτιμίας, καθότι η διάθεση ανάληψης κινδύνων θα περιοριστεί.

Ωστόσο η απουσία μεγάλου όγκου συναλλαγών ενόψει  της Πρωτοχρονιάς και η διάχυτη αισιοδοξία που επικρατεί με την έναρξη των εμβολιασμών για τον covid , δεν αφήνει μεγάλα  περιθώρια για σημαντικές κινήσεις.

Από τεχνικής άποψης παρατηρείται ο σχηματισμός τριγώνου από τις 17 Δεκεμβρίου έως και σήμερα, μεταξύ των επιπέδων 1,2273 και 1,2130, με την ισοτιμία να βρίσκεται μία ανάσα από το να δοκιμάσει να διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα αντίστασης και να κινηθεί προς το 1,23.

Κάτι όμως που και αν επιβεβαιωθεί θεωρούμε ότι η ισοτιμία θα επιστρέψει σε διορθωτικές συμπεριφορές δεδομένων και των χαμηλών όγκων των ημερών. Σημαντικά επίπεδα στήριξης παραμένουν τα 1,2180 και 1,2130 .