Black Box 07/03/2019

Black Box 07/03/2019

- Με μεγάλο ενδιαφέρον ξαναβλέπει τις επενδύσεις στην Ελλάδα ο Σπύρος Λάτσης. Ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι σταδιακά διαμορφώνεται μια νέα συγκυρία για τη χώρα η οποία είναι ευνοϊκή για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Οι πληροφορίες είναι ότι σύντομα η αγορά θα έχει απτά παραδείγματα της αποφασιστικότητας του Σπύρου Λάτση να επιμείνει στις επενδύσεις στην Ελλάδα.

- Το Ελληνικό, το μεγάλο αυτό project μπαίνει σε βάσεις ώστε τους επόμενους μήνες να ξεκινήσει. Μάλιστα λέγεται ότι ο όμιλος Λάτση διατηρεί την προσήλωσή του στην επένδυση και πρόκειται να αγοράσει το ποσοστό της κινεζικής Fosun. Δεν είναι διευκρινισμένο αν ο όμιλος Λάτση θα μοιραστεί το ποσοστό με τους άραβες συνεταίρους του -που μάλλον είναι και το πιθανότερο σενάριο- ή αν θα το πάρει πάνω του. 

- Μαζί με τον αριθμό των δισεκατομμυρίων φαίνεται ότι δύει και η ισχύς του Τζον Πόλσον στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η επιρροή του στη Φρανκφούρτη λέγεται πως έχει μειωθεί κατακόρυφα. Προφανώς η άρνησή του να στηρίξει κεφαλαιακά τη μετοχική του επιλογή, όπως έκανε ο Πρέμ Γουάτσα, έχει μετρήσει αρνητικά.

- Ποια είναι η δυσκολότερη δουλειά στην Ελλάδα αυτό το διάστημα; Ορκωτός ελεγκτής της ΔΕΗ. 

- Φαίνεται ότι βαδίζουμε σε νέο deal στο χώρο της υγείας, μεταξύ Oaktree και ΙΑΣΩ. Αν η στήλη πιστέψει τις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά το στρατόπεδο Σταματίου - Μπουχώρη κατάφερε να συγκεντρώσει το 51% των μετοχών. Αν πράγματι οι φημολογίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε οι αντιδράσεις των μικρότερων γιατρών του Ιασώ παρακάμπτονται και είναι ζήτημα χρόνου να έρθουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

- Περί τα μέσα Φεβρουαρίου επισκέφθηκε την Ελλάδα κλιμάκιο στελεχών της Lansdowne Partners, τoυ πολυσυζητημένου για τις θέσεις short που διατηρεί στις ελληνικές τράπεζες βρετανικού fund.

- Η Folli Follie είναι πλέον μία εταιρεία όπου περίπου το 65% των πωλήσεων της βασίζεται στα προϊόντα της Nike και της Converse. Η πρώτη όπως είναι γνωστό έχει ανακοινώσει ότι στο τέλος του χρόνου τερματίζει τη συνεργασία της με τη Folli Follie. Είναι άγνωστο ποιο θα είναι το μέλλον της εταιρείας μετά το τέλος συνεργασίας με την Nike που γνωρίζουμε ότι έρχεται σε 10 μήνες. Στο μεταξύ ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος διαμορφώνει την υπερασπιστική του γραμμή. Θα υποστηρίξει πως έμεινε στην εταιρεία για να διορθώσει ότι περνούσε από το χέρι του, ότι έπεσε θύμα παραπλάνησης, ότι στράφηκε εναντίον του πατέρα του, ότι βοήθησε να κλείσει η συμφωνία των ομολογιούχων...