Τι σηματοδοτεί το deal Κόκκαλη, οι τρεις κλάδοι που σκανάρουν οι Αμερικανοί και αναβρασμός στην πληροφορική

Σε εφαρμογή έβαλε η Intracom Holdings του Σωκράτη Κόκκαλη το σχέδιο της για το real estate κάνοντας κίνηση ματ με την «αθόρυβη» αγορά των μετοχών της Κλουκίνας - Λάππας από τον βασικό μέτοχο της Λουκά Σπεντζάρη (27,61%). Μέσα από μια συμφωνία η οποία περιλαμβάνει και την εξαγορά του ποσοστού των μετόχων της οικογένειας Λάππα που διατηρεί ποσοστό περίπου 46,6% στην εισηγμένη, ο όμιλος της Παιανίας χτίζει εταιρεία ακινήτων με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της σε εταιρεία επενδύσεων, βάζοντας στο κάδρο και τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ. Η Intracom θα βρεθεί να ελέγχει ποσοστό άνω του 73% και σίγουρα μεγαλύτερο του 1/3 των μετοχών, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Κλουκίνας Λάππας.

Η στήλη σας έχει έγκαιρα ενημερώσει για τις κινήσεις έκπληξη που ετοίμαζε ο όμιλος Intracom στον κλάδο των ακινήτων και πλέον παίρνουν σάρκα και οστά, ενώ είχε περιγράψει την εν λόγω εξαγορά.

Στόχος της Intracom, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, μετά τη δημιουργία της Intracom Properties  που έχει προικοδοτηθεί με έξι επενδυτικά ακίνητα συνολικής επιφάνειας κτηρίων 41.327 τ.μ σε συνολική επιφάνεια γης 88,5 στρεμμάτων, φαίνεται να είναι η νέα εταιρεία να μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) και να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με σημαντικής αξίας ακίνητα στην κατοχή της.

Η κίνηση εξαγοράς της ΚΛΜ είναι στρατηγικού χαρακτήρα καθώς ήδη η Intracom Properties έχει στην κατοχή της ακίνητα με εύλογη αξία από ανεξάρτητο εκτιμητή στα 63,3 εκατ. ευρώ και η προσθήκη των ακινήτων της ΚΛΜ, τα οποία αποτυπώνονται σε εύλογη αξία περί τα 37 εκατ. ευρώ στις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης με αποτίμηση από το 2019 δημιουργούν ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο με σταθερές ροές καθώς είναι όλα νοικιασμένα.

---

Τρεις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες έχουν εκφράσει (επισήμως) ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Η πρώτη πολυεθνική δραστηριοποιείται στον τομέα των microchips και αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο. Η δεύτερη εταιρεία έχει έντονη παρουσία στην τεχνολογία και θα ήθελε να δει ένα hub στη χώρα μας. Πρόσφατα μάλιστα «έκλεισε» σημαντικό συμβόλαιο με το αμερικανικό Πεντάγωνο, καθώς δραστηριοποιείται με την τεχνολογία και στον αμυντικό κλάδο. Η τρίτη εταιρεία δραστηριοποιείται στην ενέργεια.  

Πρόκειται για επενδύσεις που συζητιούνται και το προσεχές διάστημα θα αποσαφηνιστεί αν θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις στην ανακοίνωσή τους. Γενικότερα οι αμερικανικές εταιρείες «βλέπουν» Ελλάδα, κάτι που οφείλεται σε τρεις παράγοντες. Πρώτον, στην αλλαγή της εικόνας της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό και στην αίσθηση που επικρατεί πως έχει αλλάξει σελίδα και έχει περιθώρια ανάπτυξης. Ο δεύτερος λόγος είναι το μπαράζ επαφών στελεχών της κυβέρνησης που διαφημίζουν τη χώρα και προσελκύουν επενδύσεις. Ο τρίτος λόγος είναι πως η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα συνεχίζει να αυγατίζει το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη χώρα μας, με τον Τζορτζ Τσούνη να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο με τον Τζέφρι Πάιατ.

Ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη αποστροφή του πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζορτζ Τσούνη κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Economist. «Είδαμε πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις, από την Amazon Web Services, τη Microsoft, την JP Morgan και τη Meta, να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και τόνισε πως «έρχονται και άλλες αμερικανικές επενδύσεις»…

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην ενέργεια, η Ελλάδα ,κατά γενική ομολογία, εξελίσσεται σε ένα σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, τη στιγμή που η ΕΕ προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου. Στο πλαίσιο αυτό δύο γεωγραφικά σημεία συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, αυτό της Ρεβυθούσας, η οποία έχει γίνει πύλη του φυσικού αερίου στη χώρα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και της Αλεξανδρούπολης.

---

Σε νέο κύκλο εξαγορών και συγχωνεύσεων με στόχο την ενίσχυση της θέσης τους ετοιμάζονται οι εταιρείες του κλάδου πληροφορικής με στόχο την ενίσχυσή τους ενόψει της δημοπράτησης έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να  έχουν ολοκληρωθεί ως το 2025.

Την αρχή για τη φετινή χρονιά έκανε η Entersoft, η οποία προχώρησε σε συμφωνία με την CG Soft , προκειμένου να την εξαγοράσει κατά 100%. Η κίνηση αυτή, η οποία δεν θα είναι η μοναδική για την Entersoft, στοχεύει στην δραστηριοποίησή της και στον τομέα της αγοράς λογισμικού Property και Real Estate Management που αποτελεί και το core business της CG Soft.

Πέραν της Entersoft, η οποία πριν φύγει το 2022 εξαγόρασε και την BIT Software, καταγράφηκαν  και άλλες εξαγορές με πιο σημαντική αυτή της Byte από τον όμιλο Ideal. Πρόκειται για ένα deal της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ.

Η Epsilon Net μπαίνει και αυτή σε νέες, εξειδικευμένες αγορές λογισμικού, όπως αυτή του τουρισμού και απέκτησε μέσα στο 2022 το 70% της αγγλικής εταιρείας Hotel Availabilities που αναπτύσσει συστήματα εξειδικευμένου λογισμικού (channel manager) για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Ακόμη, εξαγόρασε προς 1,68 εκατ. ευρώ τo 60% της πλατφόρμας φορολογικής ενημέρωσης Taxheaven και το 100% της CSA (2,73 εκατ.) που αναπτύσσει εξειδικευμένες λύσεις πληροφορικής και συστήματα αυτοματισμού για φαρμακεία και διανομείς φαρμάκου. Παράλληλα, προχώρησε και σε συμφωνία συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα. Η συμφωνία αυτή προβλέπει, μεταξύ άλλων και τη διασύνδεση των εφαρμογών ERP της εταιρείας με τα συστήματα της τράπεζας.

Ακόμη, στο πλαίσιο των εξελίξεων στον κλάδο της Πληροφορικής, ενόψει των έργων που θα επιταχύνουν την ψηφιακή μετάβαση και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Nova με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη προχώρησαν σε συμφωνία για ίδρυση νέας, κοινής εταιρείας. Στόχος της εταιρείας αυτής είναι η διεκδίκηση έργων Πληροφορικής τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Όλα δείχνουν πως το 2023 είναι έτος ανακατατάξεων στον κλάδο πληροφορικής και τεχνολογίας.

---

Ακόμη περισσότερο επιχειρεί να ανοίξει τα φτερά της η Aegean σε νέες και υφιστάμενες αγορές. Έτσι, αποτελεί μία από τις τρεις εταιρίες που έχουν υποβάλει προσφορές για τις άγονες γραμμές στη Βόρεια Μακεδονία. Οι υπόλοιπες δύο είναι η Wizz air και η Lufthansa. Νεότερα αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, ενώ η αεροπορική προσβλέπει και σε πιθανές συνέργειες σε επίπεδο διασυνδεσιμότητας με την Αθήνα. Η Aegean, σε κάθε περίπτωση, υιοθετεί ένα καλά οργανωμένο πλάνο ενίσχυσης της δραστηριότητάς της εντός κι εκτός Ελλάδας. Έτσι, πριν από μερικές ημέρες, προχώρησε στην ανανέωση για τρία χρόνια της συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας με την TUI France για πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λιλ στη Γαλλία. Συγκεκριμένα η Aegean θα εξυπηρετεί αποκλειστικά με απευθείας πτήσεις τα δρομολόγια της TUI France (42 Club) σε Ελλάδα, Ισπανία, Τυνησία, Μαρόκο, Βουλγαρία, Κροατία και Μαυροβούνιο, κ.α.  από τη Λιλ, όπου και θα δημιουργηθεί μία νέα περιφερειακή βάση της αεροπορικής.

---

Η ζήτηση καλά κρατεί για ακίνητα και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ωστόσο, λίγο το αυξημένο κόστος πρώτων υλών, λίγο η υπερπληθώρα νεόδμητων διαμερισμάτων σε επίπεδο συνοικίας ή περιοχής με ίδια χαρακτηριστικά (π.χ. θέα στην Ακρόπολη) οδηγεί μερικούς εργολάβους στο «πάγωμα» των κατασκευαστικών εργασιών. Για παράδειγμα, ξένων συμφερόντων developer, έχει βάλει μουσαμά σε αρκετά από τα project του, αναστέλλοντας την πορεία των εργασιών. Αυτό συμβαίνει, όπως λένε στην αγορά, κυρίως επειδή δεν έχει καταφέρει να βρει αγοραστές έστω και για κάποια από τα διαμερίσματά της. Αντίθετα, σε απόσταση αναπνοής από τους…μουσαμάδες, μία άλλη οικοδομή ολοκληρώνεται, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει «κόψει κορδέλα». Αν σκεφτεί κανείς ότι λόγω της αύξησης των επιτοκίων, το φθηνό χρήμα είναι παρελθόν, γίνεται αντιληπτό γιατί για developers που δεν έχουν εξασφαλισμένη ζήτηση, η κατάσταση είναι δύσκολη. Μένει να δούμε εάν το φαινόμενο θα εξαπλωθεί ή εάν θα περιοριστεί σε λίγες περιπτώσεις εταιριών που βρίσκονταν αντιμέτωπες προτού εμφανιστεί η υφιστάμενη αστάθεια με προβλήματα.

---

Ίσως οι πιο παλιοί να θυμούνται τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) που συγχωνεύθηκε το 2012 με την ΕΤΕΑΝ. Αυτές τις ημέρες βγαίνει στο σφυρί η κινητή περιουσία της εταιρίας που περιλαμβάνει 350 μάλλινα χαλιά και 400 χειροποίητα κιλίμια. Η συνολική τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 442 χιλ. ευρώ. Θα φανεί τις επόμενες επτά ημέρες-όσο διαρκεί η διαδικασία της εκποίησης- εάν και ποιοι θα εμφανιστούν. Να υπενθυμίσουμε ότι οι αποθήκες της ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο άλλαξαν πριν από μερικούς μήνες χέρια, καθώς το ακίνητο με συνολικό εμβαδόν εμβαδόν 837 τ.μ. πέρασε, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, στην εταιρία MRP Tavros. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ έχει επιτρεπόμενες χρήσεις γης «Πολεοδομικού Κέντρου», από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, παρέχοντας στους επενδυτές την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια ευρύτατη λίστα τον πιθανό τρόπο ανάπτυξής του.

---

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το έργο της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ που προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας με αντικείμενο τη δημιουργία πύλης ανοικτών γεωεπιστημονικών δεδομένων. Ουσιαστικά, μέσω της σχεδιαζόμενης πύλης θα είναι διαθέσιμα δεδομένα που αφορούν το γεωλογικό υπόβαθρο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για επενδύσεις στην ενέργεια, για μεγάλα τεχνικά έργα κτλ. Επίσης, θα ψηφιοποιηθεί το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης της Ελληνικής Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρώην ΙΓΜΕ), που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επιστημονικά εξειδικευμένες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας και είναι από τις πλέον ενημερωμένες πάνω στις γεωεπιστήμες. Το υλικό της Βιβλιοθήκης, και συγκεκριμένα 11 περίπου αδημοσίευτες μελέτες και σπάνιες εκδόσεις, θα ψηφιοποιηθεί και θα γίνει διαθέσιμο μέσω ειδικής εφαρμογής. Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι θα ψηφιοποιηθούν 900 χιλ. βιβλιοδετημένες και μη μελέτες και 60 χιλ. χάρτες. Το συγκεκριμένο έργο ανεβάζει σημαντικά τον αριθμό των σελίδων που πρόκειται να ψηφιοποιηθούν τα προσεχή χρόνια, καθώς, ήδη, δρομολογούνται διαδικασίες για την μετατροπή σε άυλη μορφή περισσότερων από 1,4 δισεκατομμυρίων σελίδων!

---

Για μήνες τώρα η τουρκική λίρα κατείχε τον τίτλο του πιo βαρετού νομίσματος στις αναδυόμενες αγορές. Ενόψει όμως των κρίσιμων προεδρικών εκλογών οι παίκτες στην αγορά ισοτιμιών προετοιμάζονται για επιστροφή της λίρας στη μεταβλητότητα και στις αναταράξεις. Οι traders εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα θα επιστρέψει και πως η λίρα θα αποδυναμωθεί. Τα δικαιώματα (options) τιμολογούν 60% πιθανότητα ότι το νόμισμα της Τουρκίας θα πέσει 25% σε νέο χαμηλό στις 25 λίρες ανά δολάριο μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, είτε καταφέρει ο πρόεδρος Erdogan να διατηρήσει την εξουσία, είτε χάσει από την αντιπολίτευση.

Ακολουθώντας ανορθόδοξη πολιτική με μειώσεις επιτοκίων σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τον πληθωρισμό οι τουρκικές αρχές κάνουν χρήση εναλλακτικών εργαλείων για να σταθεροποιήσουν τη λίρα. Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει ξοδέψει γύρω στα $108 δισ. με παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος για να αντισταθμίσει την επίδραση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και να σταθεροποιήσει τη λίρα. Το τουρκικό νόμισμα είχε τη μικρότερη μεταβλητότητα το τελευταίο εξάμηνο.

Όμως, τα πολλά άλυτα δομικά προβλήματα σημαίνουν πως η μακροπρόθεσμη τάση είναι αναπόφευκτα μία πιο αδύναμη λίρα. Παραμονή του Erdogan στην εξουσία θα σημάνει περαιτέρω επιδείνωση στα θεμελιώδη μακροοικονομικά της Τουρκίας που τελικά θα οδηγήσει σε χρηματοοικονομική αστάθεια, εκτιμούν οι αναλυτές. Αν κερδίσει η αντιπολίτευση θα αλλάξει η πολιτική χαμηλών επιτοκίων που ακολούθησε ο Erdogan και ενδεχομένως να συμβάλλει στην επιστροφή ξένων επενδυτών που ξεφορτώθηκαν τα τουρκικά assets τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς η λίρα κατρακύλησε σε χαμηλό-ρεκόρ και ο πληθωρισμός απογειώθηκε. Ωστόσο, το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και τα χαμηλά συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας προδιαγράφουν γκρίζες προοπτικές για τη λίρα όποιος και να κερδίσει τις εκλογές.

---

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της μεγάλης επένδυσης της Microsoft (MSFT NASDAQ) στην εταιρεία OpenAI που ασχολείται με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και έγινε πασίγνωστη με το ChatGpt, ήρθαν οι πρώτες ενδείξεις πως η OpenAI θέλει σύντομα να αποκτήσει έσοδα για τις υπηρεσίες που παρέχει. Όπως μάθαμε από ανακοίνωση της εταιρείας προχθές Τετάρτη, οι χρήστες του ChatGpt θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν συνδρομητές της υπηρεσίας δίνοντας 20 δολάρια τον μήνα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι συνδρομητές θα έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση στην υπηρεσία ακόμα και τις ώρες αιχμής, σε αντίθεση με αυτούς που δεν πληρώνουν. Επίσης, θα έχουν πιο γρήγορη σύνδεση από τους υπόλοιπους χρήστες της υπηρεσίας και θα λαμβάνουν πρώτοι τις βελτιωμένες εκδόσεις του ChatGpt. Το συνδρομητικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο μόνο σε χρήστες του ChatGpt εντός των ΗΠΑ. Ο αριθμός των ενεργών χρηστών εκτιμάται, από αναλυτές της UBS, πως ξεπέρασε μέσα στον Ιανουάριο τα εκατό εκατομμύρια, ενώ τον Δεκέμβριο ήταν πενήντα επτά εκατομμύρια. Στην ίδια ανάλυση, η UBS εκτιμά πως κάθε μέρα χρησιμοποιούν το ChatGpt πάνω από 13 εκατομμύρια χρήστες. Παράλληλα με την ανακοίνωση της OpenAI, είχαμε μία αντίστοιχη ανακοίνωση της Microsoft.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η εφαρμογή ChatGpt θα αποτελέσει την βάση μίας νέας υπηρεσίας στο γνωστό προϊόν Microsoft Teams το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από επιχειρήσεις και επαγγελματίες για την καλύτερη οργάνωση των διαδικτυακών συναντήσεων και της επικοινωνίας μεταξύ στελεχών και συνεργατών. Η υπηρεσία αυτή θα μπορεί να κρατά, με αυτόματο τρόπο, σημειώσεις κατά την διάρκεια αυτών των συναντήσεων. Επίσης θα μπορεί να οργανώνει την ατζέντα αυτών των διαδικτυακών συναντήσεων και να αναθέτει εργασίες σε όσους συμμετέχουν στα γκρουπ του Microsoft Teams. H Microsoft εκτιμά πως αυτή η υπηρεσία θα συμβάλει στην απλοποίηση του τρόπου διεξαγωγής των συναντήσεων και, υποθέτουμε εμείς, στην αύξηση της αποτελεσματικότητας τους. 

Το κόστος της νέας υπηρεσίας θα είναι 7 δολάρια μηνιαίως αλλά θα αυξηθεί στα 10 από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι προφανές πως η Microsoft έχει μεγάλες προσδοκίες από την επένδυσή της στην OpenAI και την πρόσβαση που της δίνει στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. Οι αναλυτές της Wall Street και οι παράγοντες της silicon valley πιστεύουν πως η Microsoft θέλει να προχωρήσει πολύ γρήγορα σε αυτόν τον τομέα και να ανταγωνιστεί στα ίσια με την Google, η οποία θεωρείται πως έχει προχωρήσει ήδη πάρα πολύ στον τομέα των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Το γεγονός πως το ChatGpt έγινε τόσο δημοφιλές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι λογικό να της ανοίγει την όρεξη και να την κάνει να πιστεύει πως σύντομα θα μπορεί να έχει και πολλά έσοδα, έμμεσα ή άμεσα.

---

Η Tether, η εταιρεία που εκδίδει το stablecoin USDT αρνείται ότι δανείστηκε $2 δισ. από το Celsius (που βρίσκεται σε πτωχευτική διαδικασία), όπως περιγράφεται στην έκθεση του δικαστηρίου. Η έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ανέφερε ότι το Celsius δάνεισε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Tether, η οποία ήταν πρώτος επενδυτής της εταιρείας.

Η έκθεση παραθέτει ένα εσωτερικό έγγραφο από το 2021 που περιγράφει λεπτομερώς τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών της Tether στην εταιρεία. Σύμφωνα με μια έκθεση σχεδόν 700 σελίδων που κατατέθηκε την Τρίτη από τον διορισμένο από το δικαστήριο εξεταστή Shoba Pillay, το Celsius κάποια στιγμή είχε δανείσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Tether.

«Το έγγραφο περιέχει ένα λάθος, πιθανώς λόγω του φόρτου εργασίας και της πίεσης που απαιτούσε η συγκέντρωση αυτής της κατάθεσης και αυτό οδήγησε σε εσφαλμένο χαρακτηρισμό», δήλωσε ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας της Tether.

«Τα δάνεια του Celsius στην Tether ήταν διπλάσια από το πιστωτικό όριο», έγραψε ο Pillay, επικαλούμενος ένα έγγραφο που περιγράφει τον κίνδυνο υπερμόχλευσης των δανείων της εταιρείας προς την Tether το 2021.

Η έκθεση του εξεταστή αναφέρει ότι το Celsius υπερέβη επίσης τα εσωτερικά του πιστωτικά όρια όσον αφορά τον δανεισμό σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Alameda Research και Three Arrows Capital.

 

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.