Η 19χρονη Ραφαέλα ευχαρίστησε Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη για τη βοήθεια στη μάχη της με τον καρκίνο
Instagram rafaella_pitsi
Instagram rafaella_pitsi

Η 19χρονη Ραφαέλα ευχαρίστησε Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη για τη βοήθεια στη μάχη της με τον καρκίνο

Λύση στο πρόβλημα με την περίθαλψη της 19χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη, στη γενναία μάχη που δίνει με μια σπάνια μορφή καρκίνου, έδωσαν με παρέμβασή τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η κοπέλα με ανάρτησή της, προ ημερών, είχε καταγγείλει πως παρά την υποτροπή της νόσου της τα νοσοκομεία δεν δέχονταν να προχωρήσουν σε εισαγωγή.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας φρόντισαν η 19χρονη να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και όπως αποκάλυψε η ίδια σε σημερινή της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησαν μαζί της και ενδιαφέρθηκαν για την περιπέτεια της υγείας της.

Η Ραφαέλα τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους, τονίζοντας ότι της «δίνει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή», ενώ εξέφρασε την ελπίδα, ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και άλλοι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ανάρτηση της 19χρονης Ραφαέλας

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό @kyriakos_ και τον υπουργό Υγείας @mchrisochoidis, που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον. Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν "χάνονται" μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς», έγραψε η 19χρονη.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες καταστάσεις συνδέονται με ψωριασικές νόσους