100 εκατομμύρια δολάρια «ρίχνει» ο Μπλουμπεργκ υπέρ του Μπάιντεν στη Φλόριντα 

100 εκατομμύρια δολάρια «ρίχνει» ο Μπλουμπεργκ υπέρ του Μπάιντεν στη Φλόριντα 

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μάικλ Μπλούμπεργκ και ιδρυτής του ομώνυμου ομίλου ενημέρωσης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει πάνω 100 εκατομμύρια δολάρια υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν στη -κρίσιμη για τις εκλογές- πολιτεία της Φλόριντα.

Ο Μπλούμπεργκ, πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών τόνισε μέσω εκπροσώπου του, ότι η κίνηση αυτή θα γίνει για επικεντρωθούν οι προσπάθειες χρηματοδότησης στις εξίσου κρίσιμες πολιτείες της Πενσυλβανία και του Οχάιο.

Η ψηφοφορία στη Φλόριντα ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου και για αυτό είναι «επείγουσα ανάγκη» να ρίξουν οι Δημοκρατικοί χρήματα σε αυτήν την Πολιτεία πολύ γρήγορα, είπε στην εφημερίδα Washington Post, ο σύμβουλος του Bloomberg, Κέβιν Σεικι.

Η είδηση αυτή έρχεται στον απόηχο της πρόσφατης δημοσκόπησης της Cook Political Report βάση της οποίας η Φλόριντα θεωρείται «αμφιταλαντευόμενη» από πιθανώς "Δημοκρατική" που ήταν πρόσφατη. 

Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν έχει 71% πιθανότητες να κερδίσει το εκλεκτορικό κολέγιο και συνεπώς να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα προβλέψεων και στατιστικών FiveThirtyEight. Επιπρόσθετα, η καμπάνια του και η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών ανακοίνωσαν ότι συγκέντρωσαν 364 εκατομμύρια δολάρια για τον μήνα Αύγουστο.