Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κάλεσαν τις εργαζόμενες γυναίκες να μείνουν σπίτι... για την ασφάλεια τους

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κάλεσαν τις εργαζόμενες γυναίκες να μείνουν σπίτι... για την ασφάλεια τους

Να μείνουν στα σπίτια τους κάλεσε τις εργαζόμενες γυναίκες στο Αφγανιστάν ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, έως ότου εφαρμοστούν τα κατάλληλα πρωτόκολλα... για την ασφάλειά τους. Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ κάνει λόγο για αξιόπιστες αναφορές σχετικά με την καταπάτηση δικαιωμάτων των γυναικών από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το BBC ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι πρόκειται για «μια πολύ προσωρινή διαδικασία» καθώς οι δυνάμεις των Ταλιμπάν δεν έχουν εκπαιδευτεί ακόμα στο πώς να «διαχειρίζονται» τις γυναίκες και να τους μιλούν. «Μέχρι να θέσουμε σε ισχύ τα πλήρη μέτρα ασφαλείας... ζητάμε από τις γυναίκες να μείνουν στο σπίτι», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, ανέφερε ότι τα δικαιώματα των γυναικών αποτελούν «θεμελιώδη κόκκινη γραμμή».

Στην ίδια συνέντευξη, ο  Μουτζαχίντ, επικαλούμενος τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ ζήτησε από τους Αφγανούς πολίτες να μην προσπαθούν να το προσεγγίσουν ενώ κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να τους «ενθαρρύνουν» να φύγουν καθώς το Αφγανιστάν χρειάζεται τα ταλέντα τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια