Αφγανιστάν: Σύννεφα εμφυλίου στη χώρα - Έτοιμη για μάχη η οργάνωση κατά των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Σύννεφα εμφυλίου στη χώρα - Έτοιμη για μάχη η οργάνωση κατά των Ταλιμπάν

Αν αποτύχουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν τότε δεν πρόκειται να δεχθούμε την επιθετικότητά τους διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης του Αφγανιστάν (NRF) Αλί Ναζάρι. 

Ο εκπρόσωπος της ομάδας NRF, Άλι Νάζαρι μιλώντας στο BBC υποστήριξε ότι επιδιώκει, σε πρώτη φάση, την οδό των ειρηνικών συνομιλιών. Ωστόσο, τόνισε πως εάν η συγκεκριμένη επιλογή πέσει στο κενό, τότε δεν θα αποδεχθεί καμία είδους επιθετική συμπεριφορά και θα απαντήσει με πόλεμο.

Ο Αλ Ναζάρι προσέθεσε ότι η ομάδα διαθέτει εκατοντάδες μαχητές έτοιμους για αντίσταση ενώ όπως αναφέρει το ΒΒC οι πολέμιοι των Ταλιμπάν έχουν συγκεντρωμένες τις δυνάμεις τους στην κοιλάδα Πανσίρ, που φημίζεται για την επιτυχή καταπολέμηση των εισβολών, συμπεριλαμβανομένων των σοβιετικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του σοβιετικο -αφγανικού πολέμου από το 1979 έως το 1989 και των Ταλιμπάν τη δεκαετία του 1990.

Την ίδια ώρα η Μόσχα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου στο Αφγανιστάν, αλλά δεν προτίθεται να επέμβει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την διένεξη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ταλιμπάν και των δυνάμεων αντίστασης που συγκροτούνται στην επαρχία Πανσίρ.

«Σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (ΟΣΣΑ), αναφέρθηκε ότι οι εξελίξεις μπορούν να πάρουν τέτοια τροπή η οποία να εγκυμονεί έναν ακόμη εμφύλιο πόλεμο στο Αφγανιστάν επιφέροντας πρόσθετους κινδύνους και απειλές. Και φυσικά, κανένας δεν προτίθεται να παρέμβει στις εξελίξεις αυτές», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια