Αφροδίτη Μάνου: Στηρίζω το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία

Αφροδίτη Μάνου: Στηρίζω το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία

Τη μαζική ανταπόκριση του καλλιτεχνικού κόσμου στο κάλεσμα της να υπογράψουν το κείμενο της Επιτροπής για Δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή της η γνωστή μουσικοσυνθέτρια, υπογραμμίζοντας ότι γαλουχήθηκαν με αξίες του Σεφέρη, του Ελύτη και άλλων πνευματικών ανθρώπων.

Στο κείμενό της η Αφροδίτη Μάνου εκφράζει την ανεπιφύλακτη υποστήριξή της στο συλλαλητήριο της Κυριακής και σημειώνει για αυτούς που θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, «αν σκεφτόντουσαν να στηριχτούν επάνω μας πριν προχωρήσουν σε αμετάκλητες εγκληματικές επιλογές, θα βοηθούσαμε με όλη μας την ψυχή. Που είναι μεγάλη και ελληνική».

Αναλυτικότερα, στο κείμενό της αναφέρει:

«Στηρίζω το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία.
Ανεπιφύλακτα και με όλες μου τις δυνάμεις.
Κάλεσα και καλώ τους προσωπικούς μου φίλους ή στενούς συνεργάτες καλλιτέχνες
να υπογράψουν το κείμενο της Επιτροπής για Δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πιστεύω ότι για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Θέμα, πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
Ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι χωρίς ενδοιασμό, γιατί το κάλεσμα αυτό δεν είναι δικό μου και καμιάς επιτροπής.
"Ο Ελύτης, ο Γκάτσος, ο μέγας Σεφέρης, οι ποιητές, οι ποιητές και τόσοι άλλοι". Ο Ρίτσος. Ο Τσαρούχης, ο Φασσιανός, ο Μίκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα, ο Σταύρος Ξαρχάκος κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης. Αυτοί "φταίνε" για όλους μας. Αυτοί φυτέψανε το σπόρο μέσα μας και σημαδέψαν τη ζωή μας με το χνώτο τους.
Αυτοί μάς γαλούχισαν με τις αξίες τους.
Αυτούς να καταδικάσουν όσοι μας βρίζουν ετερόκλητο όχλο, ανόητους και εθνικιστές.
Οι ρίζες μας είναι βαθιές.
Θα αντέξουμε.
Αν σκεφτόντουσαν να στηριχτούν επάνω μας πριν προχωρήσουν σε αμετάκλητες εγκληματικές επιλογές, θα βοηθούσαμε με όλη μας την ψυχή. Που είναι μεγάλη και ελληνική.
 
Αφροδίτη Μάνου
Νέο Ψυχικό, 19 Ιανουαρίου 2019»