Άγνοια δήλωσε ο υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής σχετικά με την έρευνα για τα capital controls

Άγνοια δήλωσε ο υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής σχετικά με την έρευνα για τα capital controls

«Δεν είδα, δεν ξέρω»! Αυτό ουσιαστικά απάντησε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής σχετικά με την πορεία της εισαγγελικής έρευνας αναφορικά με τους κεφαλαιακούς περιορισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κοντονής έσπευσε να στρίψει διά του… αρραβώνος επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΝΔ και δη στην ερωτούσα βουλευτή, Φωτεινή Αραμπατζή, διότι του «ζητάνε να παρανομήσει»!

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση αυτή σέβεται απολύτως τον ανεξάρτητο ρόλο της δικαιοσύνης ως πυλώνα δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν παρεμβαίνει στο έργο της ούτε εμμέσως ζητώντας πληροφορίες», σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και υπογράμμισε ότι η προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει ο εισαγγελέας είναι μυστική. «Έρχεται η ΝΔ σήμερα δια της κυρίας Αραμπατζή και ζητάει ενημέρωση για την πορεία της υποθέσεως. Δηλαδή καλείται ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης να παρανομήσει και να ζητήσει πληροφορίες κι ο εισαγγελικός λειτουργός να παρανομήσει δυο φορές και να της παράσχει», κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Από την πλευρά της η κυρία Αραμπατζή, παρά την πλήρη άρνηση του Υπουργού να απαντήσει, ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία. «Να ζητήσετε επίσπευση της υπόθεσης επιτάχυνση από την δικαιοσύνη όπως έχετε υποχρέωση, αφού πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα. Επίσης να δεσμευτείτε αν βάσει ευρημάτων έρευνας έρθει η υπόθεση στη Βουλή ότι  θα συνδράμετε ως συμπολίτευση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να αποδοθούν οι ευθύνες σε Βαρουφάκη κι όσους εμπλέκονται», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.