Αιφνίδια κρίση στις σχέσεις Σερβίας - πΓΔΜ

Αιφνίδια κρίση στις σχέσεις Σερβίας - πΓΔΜ

Αιφνίδια κρίση στις σχέσεις Σερβίας - πΓΔΜ εκδηλώθηκε τη νύχτα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το Βελιγράδι ανακάλεσε για διαβουλεύσεις το σύνολο των μελών της διπλωματικής του αποστολής στα Σκόπια.

"Υπάρχουν πολλές εικασίες αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι όλα τα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες" δήλωσε σήμερα ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic μιλώντας σε δημοσιογράφους κοντά στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σερβίας, ορισμένοι από τους εργαζόμενους στην πρεσβεία θα αντικατασταθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΥΠΕΞ της Σερβίας, Ivica Dacic, πρόκειται θα προβεί σε ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, ο ίδιος είχε δηλώσει δημοσίως ότι ήταν λάθος του Βελιγραδίου η αναγνώριση της πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, Δημοκρατία της Μακεδονίας, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των Σκοπίων. Ωστόσο, δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο ότι το τρέχον επεισόδιο έχει σχέση με την προαναφερθείσα υπόθεση.

Η ΠΓΔΜ είναι μία από τις 114 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και 23 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ