Ακόμη δύο νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Βενεζουέλα

Ακόμη δύο νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Βενεζουέλα

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Βενεζουέλα, με τελευταίο θύμα έναν 31χρονο άντρα.

Πρόκειται για τον Diego Arellano, ο οποίος πυροβολήθηκε κατά τη διαδήλωση σε περιοχή νότια του Καράκας και εισήχθη σε χειρουργική επέμβαση, όπου και απεβίωσε, όπως αναφέρει το Fox News.

Φίλοι και συγγενείς του Arellano συγκεντρώθηκαν έξω από την κλινική τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο, πριν μεταφερθεί το νεκρό σώμα του.

Παράλληλα, ένας διαδηλωτής 15 ετών σκοτώθηκε σήμερα στην Πολιτεία Τάτσιρα, στη δυτική Βενεζουέλα, η οποία συγκλονίζεται από βιαιότητες και λεηλασίες, γεγονός που αυξάνει σε 43 τον απολογισμό των νεκρών στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που άρχισαν την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Ο απολογισμός αυτός, που καταγράφεται εν μέσω μιας όλο και πιο βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης, έφθασε έτσι εκείνον του 2014, όταν στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο είχαν επίσης καταγραφεί επισήμως 43 θάνατοι.

Την ίδια στιγμή, σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Καράκας πορεία από γιατρούς και νοσοκόμους. Η πορεία έγινε με αφορμή τον θάνατο 2 νεογνών εξαιτίας των ελλείψεων σε αναλώσιμα και ιατρικό εξοπλισμό

Ο θάνατος του Diego Arellanο και η πορεία όπως τα περιγράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο ανταποκριτής του liberal.gr στη Βενεζουέλα, Γιάννης Κουζηνός.

Συνολικά σε 47 μέρες διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 13 χιλιάδες τραυματίστηκαν, 2.371 συνελήφθησαν.