To ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας με τη Γερμανία ζητά να μάθει ο Μ. Βαρβιτσιώτης

To ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας με τη Γερμανία ζητά να μάθει ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Το πλήρες και ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας με τη Γερμανία για την επιστροφή μεταναστών ζητά να μάθει, με επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι για αυτήν τη συμφωνία η χώρα μας -σε αντίθεση με την Ισπανία- δεν έχει γίνει αποδέκτης κάποιου οικονομικού ανταλλάγματος, ενώ, στη συνέχεια, προσθέτει ότι ακόμα, και το καθεστώς του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ παρατείνεται για μόλις ένα εξάμηνο, αντίθετα με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες.

Όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής Β' Αθηνών, στην χώρα μας θα επιστραφούν χιλιάδες μετανάστες, την ώρα που κρίνεται απαραίτητη η μείωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που ήδη διαβιούν σ' αυτήν.

«Η εξαγγελία για δημιουργία πλατφόρμας αποβίβασης μεταναστών και η εθελοντική δημιουργία καινούργιων κέντρων υποδοχής (hotspot) συμπίπτει με τις προπαρασκευαστικές ενέργειες στις οποίες προχωρά το Υπουργείο Μετανάστευσης για την δημιουργία καινούργιο hot spot στην Σάμο, με την εύλογη, πλέον, αγανάκτηση των κατοίκων», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία intime news