Άμεση παύση των εχθροπραξιών στην «επί γης κόλαση» της αν. Γούτα απαιτεί ο ΟΗΕ

Άμεση παύση των εχθροπραξιών στην «επί γης κόλαση» της αν. Γούτα απαιτεί ο ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres απαίτησε σήμερα την άμεση παύση των εχθροπραξιών στην Ανατολική Γούτα, τον θύλακα των ανταρτών στη Συρία τον οποίο σφυροκοπούν από την Κυριακή οι κυβερνητικές δυνάμεις, η οποία, όπως τόνισε, έχει μετατραπεί σε «κόλαση επί γης».

«Καλώ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν άμεσα κάθε πολεμική ενέργεια στην Ανατολική Γούτα για να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη», δήλωσε ο ΓΓ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 310 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.550 έχουν τραυματιστεί στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα από την Κυριακή το βράδυ όταν ξεκίνησε το σφυροκόπημα των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους.

Μια «τερατώδης εκστρατεία αφανισμού» συντελείται στην Ανατολική Γούτα, δηλώνει ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Zeid bin Ra''ad Zeid al-Hussein

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Zeid bin Ra''ad Zeid al-Hussein καταφέρθηκε εναντίον της «τερατώδους εκστρατείας αφανισμού» που συντελείται ενάντια στον πολιορκούμενο άμαχο πληθυσμό στην Ανατολική Γούτα στη Συρία.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο αναπτύχθηκε ακριβώς για την αποτροπή καταστάσεων του είδους αυτού, όπου άμαχοι σφαγιάζονται μαζικά για την εκπλήρωση πολιτικών ή στρατιωτικών στόχων», υπογράμμισε με ανακοίνωσή του.

Ο Ύπατος Αρμοστής τόνισε από τις 4 Φεβρουαρίου, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους κλιμάκωσαν την επίθεσή τους ενάντια σε αυτό τον θύλακα των ανταρτών, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών έχουν καταγράψει 346 θανάτους αμάχων και 878 τραυματίες, κυρίως από αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια