Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος σε παράδρομο της Εγνατίας

Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος σε παράδρομο της Εγνατίας

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε λίγο πριν τις 9 μ.μ. της Πέμπτης μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Cesna σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο Γρεβενών, όταν παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα του.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κέρκυρα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την πρώτη μαρτυρία του πιλότου υπήρξε βλάβη και "χάθηκε" ο κινητήρας στον αέρα.

Η αναγκαστική προσγείωση ήταν επιτυχής, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις επιβάτες έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Γρεβενών. Ο ένας είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος, ο πιλότος, που ήταν ο πρόεδρος της αερολέσχης Κέρκυρας, φέρει τραύμα στο κεφάλι, ενώ ο τρίτος υποβλήθηκε σε προληπτικό έλεγχο, έχει πολύ ελαφρά τραύματα και είναι καλά.

Τη διακομιδή στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης του ενός εκ των τριών επιβαινόντων αποφάσισαν -για προληπτικους λόγους- οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διοικητής του, Παντελής Αλεξιάδης. «Οι λόγοι της διακομιδής είναι καθαρά προληπτικοί. Από το πρωί ο ασθενής υποβλήθηκε σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Επειδή φέρει πολλαπλό κάταγμα στο πόδι και έχει τραύμα στο κεφάλι, έκριναν οι γιατροί ότι ενδεχομένως θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε αν χρειαστεί να μπορεί να νοσηλευτεί» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης. Ο κυβερνήτης και ο έτερος επιβάτης του αεροσκάφους νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Γρεβενών και εξέφρασαν την επιθυμία, εφόσον αισθάνονται καλά, να υπογράψουν και να πάρουν εξιτήριο, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες.

Δείτε βίντεο: