Αναχωρεί για Βοστώνη ο Παναγιώτης Ραφαήλ - Συγκεντρώθηκαν €3,7 εκατ.

Αναχωρεί για Βοστώνη ο Παναγιώτης Ραφαήλ - Συγκεντρώθηκαν €3,7 εκατ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προκειμένου να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ για θεραπεία και νοσηλεία στο νοσοκομείο Boston Children's Hospital.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο για τη φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυικές Παθήσεις, MDA Ελλάς, ορίστηκε η Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ως ημερομηνία μετάβασης και εισαγωγής του αγοριού στο νοσοκομείο Boston Children's Hospital, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τις εκτιμήσεις για την πορεία των εξελίξεων. Ο μέσος όρος διάρκειας της παραμονής του 18 μηνών παιδιού, υπολογίζεται σε 2 με 3 μήνες.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της καμπάνιας για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ που κάνει το Σωματείο, συγκεντρώθηκε σε περίπου έναν μήνα, από τις 27/09/2019 έως τις 31/10/2019, το ποσό των 3.681.100,15 ευρώ.

Στην ανακοίνωση της MDA Ελλάς αναφέρεται πως «κατόπιν επανειλημμένων προσπαθειών, υπήρξε επιπλέον μείωση του συνολικού εκτιμώμενου κόστους του νοσοκομείου, δεδομένου ότι το κόστος δεν θα καλυφθεί από τον ασφαλιστικό φορέα. Η νέα εκτίμηση ανέρχεται στα 2.787.325,66 δολάρια. Η εν λόγω εκτίμηση περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού». 

Καταλήγοντας το Σωματείο ευχαριστεί τους 100.000 και πλέον δωρητές που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

Δείτε την ανακοίνωση της MDA Ελλάς: