Ανασφάλεια αισθάνονται 7 στους 10 Έλληνες

Ανασφάλεια αισθάνονται 7 στους 10 Έλληνες

Σε μεγάλη πληγή αναδεικνύεται το θέμα της εγκληματικότητας και της ασφάλειας για την ελληνική κυβέρνηση, με σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες να δηλώνουν ότι είτε σίγουρα είτε μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης που υπάρχει σήμερα.

Μάλιστα, μόλις το 21% δηλώνει ικανοποιημένο σε έναν βαθμό, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, αρνητικά ή μάλλον αρνητικά κρίνει το 56% τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ποσοστό αυξημένο κατά πέντε μονάδες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Μπροστά η ΝΔ με 9% - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Παγιωμένο δείχνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 31% αναδεικνύεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 23%.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη το διάστημα 15-17 Απριλίου από την Pulse για τον ΣΚΑΪ, η κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και οι φόβοι για την ασφάλεια των πολιτών αποτελούν ανοιχτές πληγές για την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 28,5% (αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο), έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση φαίνεται πως σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζοντας μισή μονάδα και «σκαρφαλώνοντας» στο 9%. Στάσιμη στο 8% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο είναι το ΚΚΕ με 6,5%, αυξάνοντας το ποσοστό το κατά μισή μονάδα.

Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων μένουν «κολλημένα» στο 2%. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1%, ενώ σταθερά υψηλά ποσοστά διατηρεί η αδιευκρίνιστη ψήφος. 

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση.