Αναταράξεις στους συνδικαλιστές του ΥΠΠΟ

Αναταράξεις στους συνδικαλιστές του ΥΠΠΟ

Μεγάλες αναταράξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα του υπουργείου Πολιτισμού φέρνει η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Αττικής και Νήσων. Αντιδράσεις που φτάνουν μέχρι και την απειλή αποχώρησης από τον σύλλογο έχουν ήδη ξεσπάσει στην βάση των υπαλλήλων οι οποίοι έχουν ενοχληθεί και προσβληθεί βαθύτατα.

Η ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως με αφορμή «τα διαλαμβανόμενα ‘καλλιτεχνικά’ δρώμενα στην κοπή της πίτας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Αττικής και Νήσων, την Παρασκευή 7/2/2020, στο Αμφιθέατρο του ΥΠ.ΠΟ.Α. και σε συνέχεια απαίτησης των μελών της παράταξης και μελών του Ενιαίου Συλλόγου, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της, για τη δημόσια εικόνα μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος του ΥΠ.ΠΟ.Α. Για την στάση ενός συνασπισμού μειοψηφιών που αφού απαξίωσαν την βούληση της πλειοψηφίας των μελών του Ενιαίου Συλλόγου, επιδίδονται στη συστηματική εργαλειοποίηση του Συλλόγου, στην κατεύθυνση της παραγωγής στείρας συνδικαλιστικής δράσης και μονομερούς προβολής των συχνά δογματικών ιδεοληψιών τους.»

«Το βέβαιο  είναι πως οι κύριοι αυτοί, δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του συντεταγμένου συνδικαλιστικού κινήματος του ΥΠ.ΠΟ.Α έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσω δημοκρατικών διαδικασιών στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ» συνεχίζει η ανακοίνωση.  «Και οι χωρίς μέτρο επιλογές τους,  χαρακτηρίζουν αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους .

Όσο για την πολιτική  σάτιρα, αυτή μετράει την αξία κι επιτυχία της, στη δύναμη του χειροκροτήματος στο χρόνο. Το επίμαχο αυτοσχέδιο δρώμενο  γνωστού καλλιτέχνη, εκ του αποτελέσματος της εκτέλεσής του, καθίσταται μη άξιο οποιασδήποτε αναφοράς. Ως εκ τούτου θλιβερά αποτυχημένο.»

Και φτάνοντας στο «δια ταύτα», η συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας τονίζει: «Επειδή λοιπόν όλα έχουν όρια,  και οι υπερβάσεις αυτών επιφέρουν συνέπειες επιφυλασσόμαστε εσωτερικών παραταξιακών διεργασιών για την λήψη αποφάσεων,  σε σχέση με την από δω και στο εξής συμμετοχή των μελών μας στη δύναμη του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ. Αττικής και νήσων».

Ας σημειωθεί ότι από το ΔΣ του Συλλόγου δεν έχει γίνει καμία αναφορά για την τουλάχιστον προβληματική αυτή εκδήλωση. Προφανώς οι παρατάξεις που συγκροτούν την πλειοψηφία (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ) την επικροτούν…