Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το Μάτι - Ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης
Κυρ. Μητσοτάκης

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το Μάτι - Ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνεργάτες του για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της Καθημερινής για την τραγωδία στο Μάτι.

«Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης» είπε, ενώ υπογράμμισε πως «είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι η «Καθημερινή της Κυριακής» έφερε στο φως της δημοσιότητας διαλόγους-φωτιά και στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν τις απειλές που δέχθηκε ο επικεφαλής των ερευνών για τις ευθύνες της τραγωδίας στο Μάτι το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018, .

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πραγματογνώμων αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσιος, στον οποίο και ανατέθηκε από την Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση δέχθηκε ευθεία απειλή από την κορυφή του Σώματος, προκειμένου να συγκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα. «Θάψ’ τα μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές πολιτικές, 'από το υπουργείο', μην δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιάχτ’ τα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου, θα σε σκίσουμε… Θες καμιά δυσμενή;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στους διαλόγους- φωτιά που περιλαμβάνονται στα έγγραφα.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που έφερε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή»

Για τις αποκαλύψεις έκανε δηλώσεις νωρίτερα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας χαρακτηριστικά  ότι «πρακτικές σαν κι αυτές που καταγγέλλονται δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα. Πρόκειται για έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις».

Φ. Γεννηματά: Έστησαν σόου για να καλύψουν ευθύνες

«Το βράδυ που καίγονταν άνθρωποι έστησαν σόου για να καλύψουν ευθύνες», δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον Σκάι και τόνισε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει σε βάθος και όλα να βγουν στο φως.

«Στη μνήμη θυμάτων, συγγενών για για όσους ζουν ακόμα εκεί, να φτάσει η δικαιοσύνη στην αλήθεια και να μάθουμε τι συνέβη και ποιοι έχουν ευθύνες», υπογράμμισε.