ΑΝΕΛ: Ζήτημα προτεραιότητας για εμάς ο έλεγχος των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής

ΑΝΕΛ: Ζήτημα προτεραιότητας για εμάς ο έλεγχος των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής

«Ο έλεγχος των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής είναι ζήτημα προτεραιότητας για τους Ανεξάρτητους Έλληνες» τόνισε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα Paradise Papers, η κ. Παπαδοπούλου επισήμανε ότι αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά «η προσπάθεια κάποιων να πλουτίσουν μέσα στην απληστία τους, περιφρονώντας τους υπόλοιπους και θεωρώντας ότι έχουν το δικαίωμα να παρανομούν».

«Οι ΑΝΕΛ» πρόσθεσε η ίδια «ζητούν να ελεγχθούν οι υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως προβλέπει ο νόμος, κάτι που ήδη έχει ζητήσει ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ.Πιτσιλής».

Αναφερόμενη στο θέμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα δεν είναι αν τα χρήματα έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια. Το νόμιμο, που δεν ξέρουμε καν αν είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Τα δικολαβίστικα επιχειρήματα με τα οποία προσπάθησε να απαντήσει η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πείθουν κανέναν».

Ερωτηθείσα για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αφού παρέπεμψε στην απάντηση του προέδρου του κόμματος, υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «καθορίζεται, αν δεν υπαγορεύεται, από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία και κάθε φορά αυτοεξευτελίζονται στη Βουλή, καταφεύγοντας σε ανύπαρκτα ζητήματα προσπαθώντας να ξεπλύνουν όλα αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν».

«Πρόκειται για διακρατική συμφωνία χωρίς μεσάζοντα, αλλά με επίσημο εκπρόσωπο του κράτους που υπογράφει με επίσημο πληρεξούσιο» εξήγησε η κ. Παπαδοπούλου για το θέμα, επισημαίνοντας παράλληλα «όσον αφορά το θέμα με τον ταξίαρχο, έχει αναφερθεί ότι δεν υπήρξε σύλληψη αξιωματικού, αλλά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες».

Σχετικά με την άδεια από τις φυλακές που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και πως δεν αποφαίνεται η εκτελεστική εξουσία, αλλά το Συμβούλιο των φυλακών αν ο καταδικασμένος έχει δείξει μεταμέλεια».

Πρόσθεσε ωστόσο «δεν θα έπρεπε ενδεχομένως το Συμβούλιο των φυλακών να προβεί στη χορήγηση άδειας. Έχει ενδιαφέρον να δούμε το σκεπτικό της απόφασης, όταν ο συγκεκριμένος κρατούμενος δηλώνει αμετανόητος».

Τέλος για το ζήτημα των πλειστηριασμών τόνισε ότι «μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην διακινδυνεύσει η πρώτη κατοικία των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων. Για τους φτωχούς και μεσαίους ιδιοκτήτες η πρώτη κατοικία προστατεύεται. Δεν μπορεί όμως να προστατεύονται όσοι έχουν τέτοια περιουσία και επιλέγουν να μην πληρώνουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ