Ανησυχία Κίνας μετά τα σχόλια D. Trump για την Ταϊβάν

Ανησυχία Κίνας μετά τα σχόλια D. Trump για την Ταϊβάν

Την ανησυχία της εξέφρασε η Κίνα μετά τα σχόλια του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι απαραίτητο να εμμείνουν στη μακροχρόνια θέση τους ότι η Ταϊβάν αποτελεί μέρος της "ενιαίας Κίνας".

Όπως μεταδίδει το Reuters, o εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Geng Shuang, δήλωσε σε τακτική συνέντευξη Τύπου ότι η πολιτική της "ενιαίας Κίνας" είναι η βάση των σχέσεων Κίνας - ΗΠΑ και κάλεσε την προσεχή κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει την ευαισθησία του ζητήματος της Ταϊβάν.

Σύμφωνα με το CNBC, στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Global Times, δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο “Trump, άκουσε καλά, η πολιτική της Ενιαίας Κίνας δεν είναι προς διαπραγμάτευση”.

“Αν ο Trump καταργήσει τη συμφωνία, γιατί να παραμείνει η Κίνα εταίρος των ΗΠΑ;”, ανέφερε η εφημερίδα, η οποία είναι γνωστή για τις εθνικιστικές απόψεις της.

Η αρχή της “Ενιαίας Κίνας” αποτελεί την πολιτική βάση των σχέσεων Κίνας – ΗΠΑ, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία του D. Trump με την ηγεσία της Ταϊβάν ήταν η πρώτη ενός εκλεγμένου προέδρου ή προέδρου των ΗΠΑ αφότου ο πρόεδρος Jimmy Carter αναγνώρισε διπλωματικά την Κίνα το 1979 και αποδέχθηκε ότι η Ταϊβάν αποτελεί μέρος μιας “Ενιαίας Κίνας”.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς