Άνω του 80% των Ρώσων έτοιμο να στηρίξει τον B. Πούτιν στις προεδρικές του 2018

Άνω του 80% των Ρώσων έτοιμο να στηρίξει τον B. Πούτιν στις προεδρικές του 2018

Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της Ρωσίας δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη δημοφιλία του Προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, δείχνουν τα αποτελέσματα νέας έρευνας του Ρωσικού δρύματος Ανάπτυξης της Κοινωνίας των Πολιτών (Civil Society Development Foundation).

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τόσο οι θετικές απόψεις για τις ενέργειές του όσο και η εκλογική στήριξη προς το πρόσωπό του ξεπερνούν το 80% και δεν αποκλείεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Οι ειδικοί που πραγματοποίησαν την έρευνα αναφέρουν ότι ο Πούτιν έχει την στήριξη όχι μόνο των οπαδών του κόμματός του “Ενωμένη Ρωσία” αλλά και άλλων πολιτικών δυνάμεων. Οι θετικές γνώμες των Ρώσων για τον Πρόεδρό τους δεν βασίζονται μόνο στα προσωπικά του προσόντα, μεταξύ των οποίων αναφέρουν την ενεργητικότητα και την αποφασιστικότητά του, αλλά και στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία που συνδέεται άμεσα με τον Πούτιν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Απριλίου, το 82% των πολιτών εγκρίνει τις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ 84 % θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να τον στηρίξουν στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ελαφρώς πιο δημοφιλής μεταξύ των γυναικών καθώς το 83% εξ αυτών εγκρίνει τον τρόπο διακυβέρνησής του και 85% δηλώνει πως θα τον στήριζε ξανά στις κάλπες. Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού είναι 81% και 82%.

Οι συντάκτες της έρευνας επισημαίνουν πως ο Ρώσος Πρόεδρος απολαμβάνει μια “πρωτόγνωρη” στήριξη από την πλευρά της Ρωσικής κοινωνίας την οποία μάλιστα περιγράφουν ως “πλειοψηφία του Πούτιν”.