Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου - Στις 10 τα σχολεία, στις 14 οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών

Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου - Στις 10 τα σχολεία, στις 14 οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών

Για τις 3 Μαΐου «κλείδωσε» το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους ενώ στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, προκρίνεται το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις στις 14 του μηνός, σύμφωνα με πληροφορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά στο πασχαλινό τραπέζι, οι ειδικοί φέρονται να εισηγούνται 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο και 2 οικογένειες σε εσωτερικό. Όσον αφορά τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 10 το βράδυ, ενώ μετά το Πάσχα από τις 11. Στη συνεδρίαση που συνεχίζεται θα εξεταστεί το σύνολο του οδικού χάρτη για άρση περιοριστικών μέτρων, ο οποίος θα ακολουθηθεί μετά το Πάσχα.

Την ημερομηνία της 10ης Μαΐου έθεσε ως ορόσημο για το άνοιγμα των γυμνάσιων και των δημοτικών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης αποτελούν προτεραιότητα με βάση και το εργαλείο των self test.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις γι' αυτές τις σχολικές βαθμίδες και άρα δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων. Βάσει αυτών των δεδομένων, το διδακτικό έτος θα παραταθεί έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως είχε δηλώσει οι τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όσο για τις πανελλαδικές δρομολογούνται για εντός Ιουνίου, αλλά πάλι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τον προσεχή χρόνο, είχε δηλώσει η υπουργός Παιδείας.