Αντιδράσεις για την απόφαση Μπουτάρη να μεταφέρει ταμειακά διαθέσιμα του δήμου στην ΤτΕ

Αντιδράσεις για την απόφαση Μπουτάρη να μεταφέρει ταμειακά διαθέσιμα του δήμου στην ΤτΕ

 

Κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη για την απόφαση να μεταφερθούν 10 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα σε λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ασκούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής της ΝΔ, αναφέρει πως «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για άλλη μία φορά, προσφέρει χείρα βοηθείας σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κόντρα σε κάθε λογική και σε όλους τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποφάσισε μόνος, εναντίον όλων, να παραχωρήσει 10 εκατομμύρια ευρώ, από τα αποθεματικά του δήμου, στη διάθεση της κυβέρνησης, αποδεικνύοντας αυτό που και ο ίδιος παραδέχεται: Πως, ό,τι και να γίνει, θα είναι με το γκοβέρνο».

«Είναι αποφασισμένος να δώσει και τα ασημικά, αρκεί να βρει στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται, καθώς βλέπει, μέρα με την ημέρα, την παράταξή του να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Μάλιστα, την απόφαση αυτή την έλαβε χωρίς, πρώτα, να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης» προσθέτει, εκ μέρους των «Εντάξει», ο κ. Καλαφάτης.

Στο πλευρό του κ. Μπουτάρη τάχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Αβαρλής. «Τα χρήματα που έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι είτε από χρήματα που έχει εισπράξει από το ελληνικό Δημόσιο ή από χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη. Αυτά ανήκουν στο ελληνικό κράτος. Δεν πρέπει να τα βάλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Κι αν πτωχεύσει το ελληνικό Δημόσιο θα επιβιώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης;» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», ερωτηθείς για τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΚΜ να μη διαθέσουν οι δήμοι τα ταμειακά (διαθέσιμα), τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9Fm» πως «είναι μία αντιπολιτευτική διάθεση και τίποτε άλλο. Επειδή δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης στην πρωθυπουργία και είναι άλλος, γι'' αυτό δεν τα δίνουν».

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε πως «η διοίκηση Μπουτάρη τα διαθέσιμα δεν τα διοχετεύει σε λαϊκές ανάγκες. Σε κάθε συνεδρίαση προκύπτει πως είναι χρήματα που δαπανώνται σε άλλες προτεραιότητες και όχι σε ανάγκες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του λαού της πόλης». Όπως συμπλήρωσε, με την κίνηση να μεταφέρει 10 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας «η διοίκηση Μπουτάρη θέλει να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια