Το αντίο της Βουλής στον Ευ. Μπασιάκο

Το αντίο της Βουλής στον Ευ. Μπασιάκο

Μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, παρουσία και των συγγενών του (της συζύγου του Βίκης και αδελφής του Μαρίας) το Κοινοβούλιο τίμησε σε ειδική εκδήλωση τον εκλιπόντα βουλευτή της ΝΔ, Ευάγγελο Μπασιάκο. Τον λόγο πήρε αρχικά εκ μέρους του προεδρείου ο Δ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος εξήρε το ήθος του κ. Μπασιάκου και κατέθεσε τα συλληπητήρια του προς την οικογένεια του βουλευτή.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας τον λόγο πήρε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Κώστας Τσιάρας τονίζοντας ότι ουδέποτε διολίσθησε στον δρόμο του λαϊκισμού. «Το κενό που αφήνει ο Βαγγέλης είναι δυσαναπλήρωτο για όλους μας. Περισσότερο όμως για τους οικείους του, την σύζυγό του Βίκυ, τον γιο του Θανάση και την αδερφή του Μαρία, η οποία υπήρξε πυλώνας της πολιτικής του διαδρομής», υπογράμμισε ο κ. Τσίαρας, υπενθύμιζοντας ότι ο κ. Μπασιάκος αδικήθηκε στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αλλά τελικά δικαιώθηκε.

Με σπασμένη φωνή και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. «Με πραγματική αμηχανία ανεβαίνω στο βήμα να αποχαιρετήσω έναν φίλο. Δεν το περίμενα ποτέ», είπε με κλάματα στα μάτια και απευθυνόμενος στη σύζυγο του εκλιπόντος Βίκυ της ζήτησε να πει στον γιο του Β.Μπασιάκου Αριστείδη να είναι περήφανος για τον πατέρα του. Μάλιστα, τόνισε ότι από «σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι φτωχότερη».

«Ο Ευ. Μπασιάκος άφησε πλούσιο έργο, πολιτικό πολιτισμό, να τιμήσουμε την μνήμη του αφομοιώνοντας τα μαθήματα αυτά με ήθος ευγένεια και έχουμε ανάγκη, αιωνία του η μνήμη», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Εν τω μεταξύ στη θέση του Ευάγγελου Μπασιάκου ορκίστηκε ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος και στο παρελθόν είχε διατελέσει βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλέξανδρος Διαμάντης

(φωτογραφία αρχείου: SOOC)