Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης: Τεράστιες οι καταστροφές από τον σεισμό

Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης: Τεράστιες οι καταστροφές από τον σεισμό

Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα κτίρια από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Γιάννης Λεονταράκης. Μόνο στο Αρκαλοχώρι έχουν καταστραφεί πάνω από 100 σπίτια, ενώ τα κτίσματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στους όμορους δήμους προσεγγίζουν τα 1000. 

Συνεργεία μηχανικών έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών και υπάρχει πρόβλεψη να φιλοξενηθούν οι κάτοικοι σε ξενοδοχεία και κατασκηνώσεις. Άμεσα θα τοποθετηθούν και 35 οικίσκοι στο Ηράκλειο.

Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε επίσης να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε οι αποζημιώσεις να δοθούν άμεσα στους πληγέντες.

Ανέφερε ακόμη ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι έντονη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης απήυθυνε έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, των οποίων τα σπίτια έχουν πληγεί από το φονικό σεισμό των 5,8  βαθμών αλλά και από τον πρωινό μετασεισμό των 5,3 βαθμών, να μην παραμένουν στις κατοικίες τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια