To ΑΠΕ και οι... γενναίοι του Braveheart!

To ΑΠΕ και οι... γενναίοι του Braveheart!

Με μια ακόμη επική ανάρτηση το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων γιόρτασε την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, με τον «άγνωστο» συντάκτη της είδησης να επικαλείται ούτε λίγο ούτε πολύ σκηνή από το Braveheart. Γράφει λοιπόν το κρατικό( πρακτορείο ειδήσεων πως οι επενδυτές μοιάζουν με σκηνή από τη γνωστή ταινία, που οι «πολεμιστές κρατούν την υπομονή και τη δίψα τους για επίθεση στο πεδίο της μάχης μέχρι ο εχθρός να φθάσει πολύ κοντά τους». 

Οι επενδυτές είναι -κατά το ΑΠΕ- «κολλημένοι στα monitors των χρηματιστηρίων όπου ετοιμάζουν με προσοχή τις επενδυτικές επιλογές για το Σεπτέμβριο», δηλαδή στη μεταμνημονιακή Ελλάδα των capital controls, των περικοπών….

Η γλαφυρή περιγραφή δεν σταματά στην επίκληση του Braveheart, αφού ο συντάκτης εκτιμά ότι μέσα σε όλα αυτά «η Ελλάδα διαμορφώνει τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε να γίνει ένας πιθανός επενδυτικό στόχος στο πεδίο των μαχών»!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ το κλίμα άλλαξε  καθώς οι  «ενδείξεις και οι δείκτες δεν είναι όμοιοι με εκείνους που αναλυτές παρακολουθούσαν στο παρελθόν για να διενεργήσουν μια ασφαλή πρόβλεψη». 

Η ανάλυση, συνεχίζεται με βάση το Ελληνικό χρηματιστήριο για το οποίο σημειώνεταί ότι  «Τόσο το Ελληνικό χρηματιστήριο όσο και πολλά ευρωπαϊκά αντιμετωπίζονται από τους ξένους πολυπαραμετρικά. Το ελληνικό Χρηματιστήριο δεν λειτουργεί απομονωμένο όσο και εάν η εθνική οικονομία πέρασε μεγάλη περίοδο απομόνωσης. Λειτουργεί στο πλαίσιο μιας γεωγραφικής ζώνης στην οποία υπάρχουν σημαντικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που δεν μπορεί παρά να το επηρεάσουν (Τουρκία, Ιταλία κλπ). «Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον των ευρωπαϊκών αγορών μπορεί να ανακαλύψει κανείς καλά κρυμμένα "διαμάντια", τα οποία στο προσεχές διάστημα θα αποδώσουν και θα μπορέσουν να κινήσουν τις επενδυτικές μηχανές και προς άλλες κατευθύνσεις», αναφέρει το ΑΠΕ.

Τέλος, στο άνω των 1000 λέξεων κείμενο γινεται αναφορά στα ελλληνικά επιτόκια σε σύγκριση με της Ιταλίας , ο συντάκτης εκτιμά ότι «Ττην επόμενη των μνημονίων δηλαδή από σήμερα, οι ευθύνες δεν είναι μόνον κρατικές είναι και ιδιωτικές». Υπογράμμιζει, μάλιστα, ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί πιο επιθετικά επειδή «όσο  και αν για κάποιους δεν φαίνεται πιστευτό, αρκετοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν αυτά τα κριτήρια.

Για να καταλήξει τέλος ο συντάκτης επικαλούμενος ανώνυμους τραπεζικούς κύκλους ότι  «Ειναι εμφανές ότι η χώρα πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά, φεύγοντας από το φαύλο κύκλο μιας επενδυτικής εσωστρέφειας που ταλαιπώρησε την οικονομία της για μια ολόκληρη δεκαετία»!

Φωτογραφία αρχείου