ΑΠΕ: Θλιβερό φερέφωνο

ΑΠΕ: Θλιβερό φερέφωνο

Ειδικού Συνεργάτη
 
Υπότροπο στον αυτοεξευτελισμό του, το Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κυρίως η διοίκησή του,  επιβεβαίωσε και χθες ότι είναι θλιβερό φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας και όχι αυτόνομος δημοσιογραφικός οργανισμός που επιδοτείται από τους φορολογούμενους και τους συνδρομητές του.

Μέχρι αργά το βράδυ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν είχε μεταδώσει καν τις δηλώσεις Γιλντιρίμ –Τσαβούσογλου σχετικά με την υπόθεση της σημαίας στους Μικρούς Ανθρωποφάγους, την στιγμή που γίνονταν κυριολεκτικά «μύλος» με το εν λόγω θέμα. Δεν επρόκειτο φυσικά για αβλεψία γιατί σύσσωμος ο Τύπος, τα ΜΜΕ και πλήθος ιστοσελίδων, το είχαν πρώτο θέμα, άρα γνώριζαν πολύ καλά  τι έκαναν.

Το γιατί το έκαναν στον αιώνα της ταχύτητας και του ίντερνετ, έχει προφανώς σχέση με προβλήματα λογικής και την κυβερνητική γραμμή για χαμηλούς τόνους, αλλά το ΑΠΕ δεν είναι προσωπικό γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου ή του ΥΠΕΞ.  Αυτό ισχύει και όταν αναρτά ειδήσεις με πολλές ώρες καθυστέρηση, αργά το βράδυ, κίνηση χωρίς νόημα.

Ο συστηματικός τρόπος με τον οποίο το ΑΠΕ αναρτά ειδήσεις σχετικά με θέματα και προβλήματα εξωτερικής πολιτικής είναι συστηματικός και έχει καταγγελθεί πολλές φορές και από εμάς και από άλλες ιστοσελίδες. Πάντως, το ΑΠΕ, παρουσίασε τις δηλώσεις Τζανακόπουλου ως απάντηση στις δηλώσεις Γιλντιρίμ, αλλά  χωρίς τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η παραίτηση ενός προέδρου οργανισμού επαφίεται και στον βαθμό αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις όποιες πιέσεις στη δουλειά του. Αν κάποιος ασφυκτιά και έχει πρόβλημα συνείδησης παραιτείται. Αν όμως υπηρετεί  συστήματα αυταρχικής προπαγάνδας με αντιδημοκρατικό τρόπο, είναι συνυπεύθυνος και απλό φερέφωνο και φυσικά δεν νοιώθει την ανάγκη να παραιτηθεί. Και καλά ο πρόεδρος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο προϊστάμενός του Νίκος Παππάς δίνουν εντολές για λογοκρισία και απόκρυψη ειδήσεων; Και η αρμόδια επιτροπή της βουλής γνωρίζει τι γίνεται στο ΑΠΕ ή απλά δεν ενδιαφέρεται. Γιατί τα κρούσματα πληθαίνουν…