Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Μια ακόμη απόδραση σημειώνεται από φυλακή με τον δραπέτη να είναι  γνωστός «τοξοβόλος του Συντάγματος» κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνη και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Παρά το γεγονός αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε τοποθετηθεί υπεύθυνος για την φύλαξη των αιγοπροβάτων της φυλακής και φέρεται να απέδρασε από τις φυλακές Τιρυνθας το βράδυ της Πέμπτης ενώ η απουσία του διαπιστώθηκε τα ξημερώματα. 

Γνωστός στην αστυνομία από το 2006 όταν είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μόν Παρνές. Και στις δύο περιπτώσεις είχε αφεθεί ελεύθερος. Εγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή στα επεισόδια έξω από την Βουλή όταν επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ένα τόξο που είχε μαζί του σημαδεύοντας προς την πλευρά των Ματ και είχε συλληφθεί αλλά είχε επίσης αφεθεί με περιοριστικούς όρους.

Το 2015 όμως καταδικάστηκε για την ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη τον Μάιο του 2011 όπου τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και βρισκόταν στις φυλακές Τίρυνθας όπου επίσης εκτίει την ποινή του ο έτερος συλληφθείς Θεόφιλος Μαυρόπουλος.

Υπ. Δικαιοσύνης: Πειθαρχική έρευνα για την απόδραση

Πειθαρχική έρευνα για την απόδραση του Γιάννη Μιχαηλίδη από τις φυλακές Τίρυνθας διατάχθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ θα γίνει και έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης, ο κρατούμενος εξέτιε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης.

Μάλιστα σημειώνεται πως «ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και αναζητείται».