Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη την ημέρα επίσκεψης του Α. Τσίπρα

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη την ημέρα επίσκεψης του Α. Τσίπρα

Με απεργία, κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων, συλλαλητήριο και πορείες την Πέμπτη 3 Μαΐου, μέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη για το περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, απαντά το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, που διαμαρτύρεται για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου καθώς και για την αθέτηση των υποσχέσεων από την κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις είχαν γίνει την προηγούμενη Παρασκευή με τους φορείς να καλούν όλους τους κατοίκους να ξεσηκωθούν ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί.

Σημειώνεται ότι στο νησί αναμένεται να μεταβούν από την Αθήνα 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επεισόδια.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού ενώ όλοι οι φορείς θα απυσιάσουν από τις θεματικές συνεδριάσεις του 14ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, η ομιλία Τσίπρα θα αρχίσει την Πέμπτη στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα.

Στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν και Χιώτες καθώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου αποφασίστηκε απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Ευάγγελος Μυρσινιάς ζητά από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό να μην πάνε για να μιλήσουν στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, αλλά να σταθούν δίπλα στους πολίτες της Λέσβου. Να επιλέξουν επιτέλους αν είναι με την κυβέρνηση ή με τους κατοίκους της Λέσβου.

Φωτογραφία: Intime News

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια