Από το Μεσολόγγι ξεκίνησε την περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία ο Κυρ. Μητσοτάκης

Από το Μεσολόγγι ξεκίνησε την περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία ο Κυρ. Μητσοτάκης

Από την πόλη του Μεσολογγίου ξεκίνησε την σημερινή του περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος, υποδέχθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε συνάντηση των δύο ανδρών στο δημαρχείο.

Ο Νίκος Καραπάνος ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν στην λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ενίσχυση του θεσμού, με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους που θα επιτρέψουν, όπως είπε, παρεμβάσεις για την στήριξη των πολιτών.

Μιλώντας ειδικότερα για το Δήμο Μεσολογγίου, ο Νίκος Καραπάνος έκανε λόγο «για την ανάγκη αποκατάστασης άδικων αποφάσεων που ελήφθησαν κατά το παρελθόν και αφορούν τομείς όπως η Παιδεία, η υποβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, καθώς και η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας διοικητικών υπηρεσιών».

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου συνομίλησε με αρκετούς πολίτες.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Μεσολόγγι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το κέντρο λόγου και τέχνης «Διέξοδος» και ξεναγήθηκε στο ιστορικό μουσείο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, ενώ θα επισκεφθεί και επιχειρήσεις του Νομού.

Ειδικότερα, στις 2:00 μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στις 6:00, το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του, στο εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στο Αγρίνιο.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και το εργαστήρι για νέους με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα».

Ειδικότερα, φεύγοντας από το Μεσολόγγι, επισκέφθηκε την επιχείρηση «Αμάλθεια», στο Κεφαλόβρυσο, η οποία επεξεργάζεται και τυποποιεί ελιές και την εταιρία «Αυφαντής», στην γέφυρα του Αχελώου, κοντά στο Αγρίνιο, που επεξεργάζεται και τυποποιεί προϊόντα κρέατος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε, στο Αγρίνιο, το εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής αγωγής και αποκατάστασης «Παναγία Ελεούσα», όπου έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Κ. Μητσοτάκης: «Με μεγάλη χαρά και με μεγάλη συγκίνηση επισκέπτομαι, για άλλη μία φορά, το εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα”. Μία δομή υποστήριξης των πιο αδύναμων παιδιών. Αυτών που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη από προστασία, από φροντίδα και από κοινωνική ενσωμάτωση.

Θέλω, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, να συγχαρώ την Πρόεδρο, όλους τους εθελοντές και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για αυτήν την, πραγματικά, εξαιρετική πρωτοβουλία.

Καταθέτουμε ένα περίσσευμα αγάπης και αποδεικνύουμε, με αυτόν τον τρόπο, ότι ο εθελοντισμός είναι το καλύτερο “βάλσαμο” για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων, που, δυστυχώς, και σήμερα ακόμα, εξακολουθούν να υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία.

Οφείλουμε, ως Πολιτεία, να σταθούμε κοντά σε τέτοιες ποιοτικές προσπάθειες, οι οποίες συμπληρώνουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις δημόσιες δομές υποστήριξης των παιδιών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Β΄ εκπαιδευτική μονάδα του εργαστηρίου για νέους με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα», που βρίσκεται στο Αγρίνιο και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια της υφαντικής, κεραμικής και στο τμήμα αυτισμού

«Ο εθελοντισμός είναι βάλσαμο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και χρέος της κοινωνίας είναι να σταθεί κοντά σε τέτοιου είδους έργα, που συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις δημόσιες δομές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχάρη την πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ, τους εργαζόμενους και όλους τους εθελοντές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά το εργαστήρι.

Στις 8:30 το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ