Αποδοκιμάστηκε ο Σταθάκης για τη ΔΕΗ στό Περ. Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας

Αποδοκιμάστηκε ο Σταθάκης για τη ΔΕΗ στό Περ. Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας

Δριμύ κατηγορώ κατά του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής. Μάλιστα ο κ. Δακής, αφού πρωτίστως κατηγόρησε τον κ. Σταθάκη πως υπέγραψε το Φ.Ε.Κ. για την πώληση του 17% των μετοχών της Δ.Ε.Η., δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «σαρδόνιο» το χαμόγελο του Υπουργού προκαλώντας μικροένταση στη συνεδρίαση, σημείο, όπου, ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ζήτησαν να ρίξει τους τόνους και να αποτραπούν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί τόσο από τον ίδιο όσο και από το κοινό.

Ο Γ. Σταθάκης αποχώρησε, ωστόσο λίγη ώρα μετά επέστρεψε για να ακούσει και τις ομιλίες των υπολοίπων.

«Έχετε συμφωνήσει να ξεπουληθεί ένα κομμάτι της ΔΕΗ. Σας λέω ότι εμείς έχουμε διαφορετική άποψη…. Στο ΦΕΚ 25/5/16 έχετε βάλει την υπογραφή σας κ. Υπουργέ, όπου λέτε ότι η πώληση του 17% της ΔΕΗ να γίνει ενδεχομένως το 2016. Το ΦΕΚ έχει δική σας υπογραφή…. Ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι θα ξεπουλήσετε τον τόπο μας. Κύριε Υπουργέ, ελπίζω το σαρδόνιο χαμόγελό σας να μην σημαίνει ότι μας λέτε κακά μαντάτα με γλυκό τρόπο…  Μας μιλάτε για την καταστροφή με χαμόγελο»,  τα χαρακτηριστικά λόγια του.

Νωρίτερα, αποδοκιμασίες από διαδηλωτές δέχθηκε ο Γιώργος Σταθάκης στην Κοζάνη, έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αποδοκίμασαν έντονα τον υπουργό πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου. Κατά την είσοδο του δέχθηκε ένα μακρόσυρτο «ουυυυ», ενώ του φώναζαν «που είναι η κρητική σου μπέσα; Το κεφάλι έσκυψες και εσύ!».

Παράλληλα, συνδικαλιστές και σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ είχαν αναρτήσει πανό στην είσοδο της περιφέρειας.

Για κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα, όταν πήγε η κατάσταση να ξεφύγει, παρενέβη, με φωνές, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να περάσει, κανονικά, χωρίς παρατράγουδα, ο υπουργός μέσα στο κτήριο, όπως και έγινε. Λίγο πριν μπει στο εσωτερικό του κτηρίου, ο Γ.Γ. του Σωματείου Σπάρτακος, Σάκης Μάστορας, διάβασε μια μαντινάδα στον υπουργό, λέγοντάς του: «Δε σε θέλουμε λιποτάκτη».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση των εργαζομένων (από Kozanimedia, kozan)

 

Φωτογραφία: SOOC