Αρ. Πελώνη: Δεν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων - Ζητούμενο η καλύτερη εφαρμογή τους

Αρ. Πελώνη: Δεν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων - Ζητούμενο η καλύτερη εφαρμογή τους

«Δεν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων. Δεν είναι η στιγμή για άνοιγμα, είναι η λάθος ορολογία», τόνισε σε σημερινή της συνέντευξη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Το βασικό ζητούμενο, υπογράμμισε η κ. Πελώνη, είναι «η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε ανοικτοί σε προσαρμογές και διορθώσεις επιμέρους μέτρων «που ενδεχομένως να μη λειτούργησαν» και ανέφερε, ως παράδειγμα, την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19.00, η οποία, όπως είπε, «δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δημιούργησε μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες»

«Άρα, μιλάμε για στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή και η τήρηση των μέτρων», σημείωσε η κ. Πελώνη.

Επισήμανε επίσης ότι η μέρα μεγαλώνει, ότι αλλάζει ο καιρός, και αυτό είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψιν ώστε να μεταφερθούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθεί και ο παράγοντας των εμβολιασμών που χτίζει το τείχος ανοσίας, και επισήμανε ότι το αποτύπωμα του εμβολιασμού φαίνεται ήδη, καθώς μειώνονται οι νοσήσεις στους πολίτες 80 ετών και άνω.

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι: «Δικαιώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανασταλούν οι εμβολιασμοί με Astra Zeneca με την χθεσινή απόφαση του ΕΜΑ που επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό». Σημείωσε επίσης ότι σήμερα έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους ευπαθείς αυξημένου κινδύνου. Όπως είπε, «έχουν φύγει τα πρώτα sms». Τέλος, ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση 1 εκατομμύριο πολίτες.