Αθ. Εξαδάκτυλος: Το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο

Αθ. Εξαδάκτυλος: Το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο

Για την επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης και τη χρονική διάρκεια του lockdown στην Αττική μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στο Mega.

Ελεγχόμενη φαίνεται να είναι η διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη με τους ειδικούς να μην εισηγούνται γενικευμένο lockdown. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε: «Τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομερώς και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown».

Σχετικά με την πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική όλη την εβδομάδα απάντησε πως «δεν ετέθη τέτοιο».

Αναφορικά με το Ρέθυμνο σημείωσε ότι «έχει κάποια αυξημένα στοιχεία αλλά στο επίπεδο που έχουμε πει, έχει βέβαια πρόβλημα όλος ο νομός».

«Δεν είναι σταθερός αυξημένος μέσος όρος στη Θεσσαλονίκη. Άλλοτε έχουμε περισσότερο, κι άλλοτε λιγότερο ιικό φορτίο. Κι ο μέσος όρος μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο, με την ελπίδα να βελτιωθεί», εξήγησε.

Ενώ σχετικά με τη διάρκεια του lockdown στην Αττική, ξεκαθάρισε: «Αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα να έχουμε αύξηση. Από τη δεύτερη αναμένουμε σταθεροποίηση για να ακολουθήσει η πτώση. Δεν θέλω να προκαταλαμβάνω από τώρα την κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η απόγαφη ήταν έγκαιρη.»