Αθ. Εξαδάκτυλος: Μας «φρενάρουν» οι αριθμοί - Ανησυχία για Θεσσαλονίκη

Αθ. Εξαδάκτυλος: Μας «φρενάρουν» οι αριθμοί - Ανησυχία για Θεσσαλονίκη

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα αποδίδουν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο και ότι οι αριθμοί των ημερών μας «φρενάρουν», έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό το lockdown θα είναι το τελευταίο, καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται πλέον αυτός ο περιορισμός.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως, όμως τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί, καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, ο κ. Εξαδάκτυλος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown, επισημαίνοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πολιτών. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, καθώς η πόλη δεν διαφέρει ουσιαστικά από την Αθήνα ως προς τα κρούσματα, αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Θεσσαλονίκη εμφανίζει μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση των κρουσμάτων και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να δημιουργηθεί πρόβλημα στο δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας, τόνισε.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια