Αθ. Τσακρής: Με τεστ κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το άνοιγμα σχολείων

Αθ. Τσακρής: Με τεστ κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το άνοιγμα σχολείων

Την διεξαγωγή τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όταν ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Αθανάσιο Τσακρή και καθηγητή μικροβιολογίας Αθανάσιο Τσακρή. Σύμφωνα με τον καθηγητή το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Τσακρής επανέλαβε πως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα γίνει στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου και σημείωσε πως όλα θα εξεταστούν  την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου που θα υπάρχουν και επιδημιολογικά στοιχεία από τις ήμερες των εορτών. Υπογράμμισε δε ότι τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά, καθώς υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και στην Αττική.

«Η πρόταση της Επιτροπής είναι τα σχολεία να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και στις 8 ή 11 Ιανουαρίου εφόσον είμαστε ασφαλείς» δήλωσε από πλευράς του και ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. O κ. Γώγος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 4 ή 5 του μήνα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.     

«Είναι πρόωρο να ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες στις 7 Ιανουαρίου. Δε μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα μαζί» τόνισε στον ίδιο σταθμό και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο Νικόλαος Καπραβέλος Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου ανέφερε ότι «δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη». Επίσης, πρότεινε στη συζήτηση για τα σχολεία να ληφθεί σοβαρά υπόψη τον ιικό φορτίο, που είναι απαγορευτικό.

 Στ. Πέτσας: Προτεραιότητα το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. «Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή εάν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων», είπε συγεκριμένα.

Όπως είπε για τις αποφάσεις αναμένουμε η οριστική εισήγηση των ειδικών η οποία είναι είτε ομόφωνη, είτε κατά πλειοψηφία, την οποία ακολουθούμε.

Αυτή τη στιγμή παραμένει στο τραπέζι η πρόταση, με ισχυρές πιθανότητες, να ανοίξουν τα σχολεία είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε τη Δευτέρα 11 του μήνα.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται – με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους – είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές βαθμίδες: Να προηγηθούν δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Σύψας: Δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να τα ξανακλείσουμε

Aθ. Εξαδάκτυλος: Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για την επιστροφή μαθητών στα σχολεία

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια