«Άξονας» Ιράν-Συρίας, με απειλητικά μηνύματα κατά του Ισραήλ

«Άξονας» Ιράν-Συρίας, με απειλητικά μηνύματα κατά του Ισραήλ

«Δεν είναι αποδεκτό το σιωνιστικό καθεστώς να παραβιάζει όποτε θέλει την κυριαρχία της Συρίας», δήλωσε από τη Δαμασκό ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Mohammad Baqeri, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη συριακή πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, IRNA, ο Baqeri παρουσίασε σχέδια ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, σε μια στιγμή που φαίνεται να εντείνονται οι σχεδιασμοί για την επόμενη ημέρα στη Συρία, μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως εντάσσονται και οι ολοένα πιο συχνές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον δυνάμεων και θέσεων τόσο του συριακού στρατού όσο και της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

«Βρισκόμαστε στη Δαμασκό προκειμένου να εκτιμήσουμε, να συντονίσουμε τη δράση μας και να συνεργαστούμε απέναντι στους κοινούς εχθρούς μας, το Ισραήλ και τους τρομοκράτες», δήλωσε ο στρατηγός, προσθέτοντας ότι «χαράχθηκαν οι γενικές γραμμές αυτής της συνεργασίας». 

Υπενθυμίζεται ότι η στήριξη της Τεχεράνης, όπως άλλωστε και της Μόσχας, αποτέλεσε αποφασιστικό παράγοντα στην τροπή που έλαβε ο εμφύλιος στη Συρία, διασφαλίζοντας ουσιαστικά την επιβίωση του καθεστώτος του Bashar al-Assad.