Αυστηροί έλεγχοι των επιβατών από Ελλάδα και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μετά τη Γερμανία

Αυστηροί έλεγχοι των επιβατών από Ελλάδα και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μετά τη Γερμανία

Εξονυχιστικούς ελέγχους και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, προκειμένου να εξακριβωθεί η γνησιότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων επιβατών από την Ελλάδα, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.

Ειδικότερα, λίγο καιρό μετά το θέμα που είχε προκύψει στη Γερμανία και τη μεταφορά των επιβατών πτήσεων από Ελλάδα στις αίθουσες ελέγχου των εκτός Σένγκεν πτήσεων, ο κ. Κύρτσος σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρεται σε ελέγχους στα ταξιδιωτικά έγγραφα που πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, καθώς η ελληνική αδυνατεί «να ελέγξει τα κυκλώματα παραγωγής πλαστών εγγράφων» όπως αναφέρει, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «συνεχίζεται ο ευρωπαϊκός διασυρμός μας».

Την πληροφορία μάλιστα επιβεβαίωσαν και άλλοι ευρωβουλευτές, όπως η Σοφία Σακοράφα, η οποία αναφέρει ότι μετά τη Γερμανία τώρα και το Βέλγιο αγνοεί η Συνθήκη του Σένγκεν διενεργώντας ελέγχους στις πτήσεις.

Ο Νότης Μαριάς έκανε και αυτός λόγο στο twitter για «βελγική καραντίνα στους Ελλήνες» μετά τη γερμανική πολιτική, ενώ κατήγγειλε ως παράνομο το διαβατηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε χθες το βράδυ.

Φωτογραφία AP