«Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία» είπε ο Κοντομηνάς σε στέλεχος της κυβέρνησης
Δ. Βερύκιος στην προανακριτική

«Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία» είπε ο Κοντομηνάς σε στέλεχος της κυβέρνησης

Στην προανακριτική καταθέτει σήμερα ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος ο οποίος φέρεται να ομιλεί αναφορικά με τη συνάντηση του Χρήστου Καλογρίτσα με τον Δημήτρη Κοντομηνά και τα όσα ο τελευταίος κατήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι ο Δ. Κοντομηνάς μετά τη συνάντηση επικοινώνησε με κυβερνητικό στέλεχος στο οποίο είπε: «Ρε σεις, αυτός σας βρίζει. Τι κάνετε; Αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και στενό συνεργάτη του Δ. Κοντομηνά ο επιχειρηματίας του εξιστόρησε τη συνάντηση που είχε με τον Χρήστο Καλογρίτσα λέγοντας του, σύμφωνα με πληροφορίες, πως του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι «του ζήτησε ένας άνθρωπος να συνεργαστούν χωρίς χρήματα και βρίζοντας τους ανθρώπους που ήθελαν να τους εξυπηρετήσει».

«Προφανώς» φέρεται να επισήμανε «τους ενημέρωσε ο Κοντομηνάς λέγοντας: "Ρε σεις αυτός σας βρίζει. Τι κάνετε; Αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία"» για να συμπληρώσει «Ήμουν στο δίπλα γραφείο και άκουγα» διευκρινίζοντας πως «Δεν ξέρω εάν τον πήρε κάποιος τηλέφωνο και του είπε πήγαινε να τον δεις».

«Ο πατήρ Δημήτριος το ξέρει καλύτερα» φέρεται να δήλωσε παραπέμποντας στον Δημήτρη Φουρλεμάδη επίσης στενός συνεργάτη προσθέτοντας πως αυτός «μπορεί να σας βοηθήσει, μπορεί να σας δώσει λεπτομέρειες εάν χρειαστεί. Ο ρόλος του ήταν πιο κοντά στον κύριο Κοντομηνά. Σε εμένα πάντως έτσι καταγράφηκε στην μνήμη μου το ραντεβού Καλογρίτσα - Κοντομηνά»

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «Μετά ήρθε η τηλεοπτική εμφάνιση Κοντομηνά που έγινε αυθόρμητα, για άλλο θέμα ήταν στο πλατό και μπούκαρε στην εκπομπή της Μενεγάκη και "φωτογράφισε", αναφέρθηκε στον κ. Νίκο Παππά. Ο Κοντομηνάς είχε προβλέψει την κατάληξη αυτής της ιστορίας».

Ο Δημος Βερύκιος φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι «σε σχέση με τον ραντεβού Καλογρίτσα - Κοντομηνά, εγώ δεν ήμουν «παρών» λόγω της θέσης μου και άρα δεν ξέρω να σας πω λεπτομέρειες. Το πρώτο που μπορώ να σας πω, είναι ότι είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος ο Καλογρίτσας στον κ. Κοντομηνά ότι θέλει συνάντηση. Μου το είπε προσωπικά ο Κοντομηνάς. Το ραντεβού έγινε στην Κάντζα. Ο Κοντομηνάς ήταν τυπικός και ευγενής στα ραντεβού του. Σε αυτό όμως έστησε τον Καλογρίτσα πάνω από μισή ώρα. Εκ των υστέρων σε έμενα προσωπικά μου είπε ότι ο Καλογρίτσας δεν ενδιαφέρεται για τη διοίκηση του καναλιού, αλλά για τις πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. Μου είπε επίσης ότι δεν μπήκαν στα οικονομικά».

Σημειώνεται πως και ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφορικά με αυτή τη συνάντηση έχει υποστηρίξει πως τον «έστησε» ο Δημήτρης Κοντομηνάς καθώς και ότι έγινε με παρέμβαση του Νίκου Παππά στο πλαίσιο της αναζήτησης χρημάτων για τη δημιουργία καναλιού μετά την αρχική απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.