Αυξήσεις μισθών «βλέπει» η Έφη Αχτσιόγλου

Αυξήσεις μισθών «βλέπει» η Έφη Αχτσιόγλου

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακαλύπτει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου «υπερηφανεύεται» επειδή επί ΣΥΡΙΖΑ «αυξήθηκαν οι μισθοί». Συγκεκριμένα, επικαλούμενη στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υποστήριξε ότι ενώ το 2012 (επί ΝΔ) οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας ανά μισθωτό είχε μειωθεί κατά 3%, το 2016 κατέγραψε αύξηση 0,8% σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Σύμφωνα, άλλωστε, με την ίδια αυτή η ανοδική πορεία συνεχίζεται και για 7 στους 10 κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας και το πρώτο 4μηνο του 2017. Επιπλέον, η υπουργός ισχυρίστηκε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε και το ποσοστό της ανεργίας «εμείς δεν πανηγυρίζουμε. Ξέρουμε ότι χρειάζεται κι άλλη δουλειά»

Αντιθέτως, παραδέχτηκε ότι το φαινόμενο της υποδηλωμένης εργασίας έχει εκτιναχτεί ξεπερνώντας πλέον σε διαστάσεις ακόμη κι εκείνο – το ήδη υψηλό -  της αδήλωτης εργασίας, για να σημειώσει ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, επιχειρεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργώντας ένα πλέγμα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Αλέξανδρος Διαμάντης