Αύξηση 50% του κατώτατου μισθού στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε ο Nicolas Maduro

Αύξηση 50% του κατώτατου μισθού στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε ο Nicolas Maduro

Μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων ανακοίνωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Με την αύξηση της τάξεως του 50% ο κατώτατος μισθός ανέρχεται πλέον στα 40,68 μπολιβάρ, δηλαδή περίπου στα 60 δολάρια σύμφωνα με την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία, ή 12 δολάρια στη μαύρη αγορά.

«Για να ξεκινήσει καλά η χρονιά, έχω αποφασίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων», ανέφερε στην εβδομαδιαία εκπομπή που πραγματοποιηθεί στη δημόσια τηλεόραση. Το 2016, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τον πρόεδρο κατά 30% τον Απρίλιο, στη συνέχεια 40% τον Οκτώβριο.

«Σε περιόδους οικονομικού πολέμου και επιθέσεις της μαφίας, πρέπει να προστατεύσουμε την απασχόληση και τα εισοδήματα των εργαζομένων», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για «οικονομικό πόλεμο» των πολιτικών του αντιπάλων και των επιχειρηματιών.

H Βενεζουέλα είναι μια χώρα που πλήττεται από τον πληθωρισμό, κατάσταση που επιδεινώθηκε περαιτέρω από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Το ύψος της διατροφικής βοήθειας που δίνεται μαζί με τον μισθό παραμένει αμετάβλητο, περίπου στα 93 δολάρια.