Barroso: Η Ευρώπη θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να αποφύγει το Brexit

Barroso: Η Ευρώπη θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να αποφύγει το Brexit

Photo by REUTERS/Pierre Albouy

Η Ευρώπη θα μπορούσε να έχει πράξει περισσότερα, ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso.

Σύμφωνα με το Politico, ο προκάτοχος του Jean Claude Juncker ανέφερε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι «οι Βρυξέλλες δεν στέλνουν πάντα τα σωστά μηνύματα». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η ευθύνη για το Brexit βαραίνει το Λονδίνο και είναι το αποτέλεσμα της 20ετούς επίθεσης των πολιτικών και τα ΜΜΕ στον συνασπισμό των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Barroso συμπλήρωσε ότι η ΕΕ είναι απίθανο να διατυπώσει τη θέση της σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit πριν τις εκλογές της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Για κάποιο χρονικό διάστημα θα δούμε αναταράξεις», ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμπληρώνοντας ότι η διαπραγμάτευση πρόκειται να είναι «πολύ περίπλοκη». «Ελπίζω», δήλωσε, «να βρεθεί στο τέλος ένας συμβιβασμός. Το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το επίπεδο αυτού του συμβιβασμού».

Συμπλήρωσε ότι θα πρέπει όλες οι πλευρές να αποδεχθούν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και επέστησε παράλληλα, την προσοχή στις διαπραγματεύσεις του TTIP.