Το Βατικανό καλεί την κυβέρνηση Maduro να αναστείλει τη Συντακτική Συνέλευση

Το Βατικανό καλεί την κυβέρνηση Maduro να αναστείλει τη Συντακτική Συνέλευση

H έδρα της Καθολικής Εκκλησίας προέτρεψε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να μην προχωρήσει στην αμφιλεγόμενη Συντακτική Συνέλευση η οποία θα του δώσει άνευ προηγουμένου εξουσία.

Όπως αναφέρει ο Indepedent, με επίσημη δήλωσή του το Βατικανό κάλεσε «όλους τους πολιτικούς ηγέτες της Βενεζουέλας και ειδικότερα την κυβέρνηση να διασφαλίσει τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και το υπάρχον σύνταγμα».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση Maduro πρέπει να αποσύρει ή να αναβάλλει τη Συντακτική Συνέλευση καθώς τέτοιες πρωτοβουλίες αντί να βοηθούν στη συμφιλίωση και την ειρήνη, εγείρουν νέα ένταση ανάμεσα στους πολίτες της Βενεζουέλας.

"Η Αγία Έδρα απευθύνει έκκληση στο σύνολο της κοινωνίας να αποφύγει κάθε μορφή βίας και καλεί ειδικότερα τις δυνάμεις ασφαλείας να αποφύγουν την υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Σε ανάλογες παρεμβάσεις από άλλους διεθνείς παράγοντες το καθεστώς Maduro και οι υποστηρικτές έχουν υποστηρίξει ότι πρόκειται προσπάθειες ανάμιξης στα εσωτερικά της Βενεζουέλας ώστε να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς