Βενεζουέλα: 8 στους 10 νέους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τροφή

Βενεζουέλα: 8 στους 10 νέους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τροφή

Περίπου 8 στους 10 νεαρούς Βενεζουελάνους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τροφή ενώ περισσότεροι από τους μισούς επιθυμούν να μεταναστεύσουν μόνιμα στο εξωτερικό καθώς οι ελλείψεις στα τρόφιμα, η βία και η πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα έχουν φθάσει στα άκρα, βάσει νέας έρευνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, κάποτε η πιο πλούσια χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Βενεζουέλα είναι αντιμέτωπη με μια καταρρέουσα οικονομία και με υπερπληθωρισμό που βρίσκεται σε επίπεδα που δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον πλανήτη. Η εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον πληθωρισμό στη χώρα είναι πως θα αγγίξει το 13.000% το 2018 ενώ η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 15%.

Για τους Βενεζουελάνους μεταξύ 15 και 29 ετών, η κρίση έχει κλιμακωθεί σε ένα σημείο όπου έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πατρίδα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από την αμερικανική εταιρεία Gallup για λογαριασμό της Guardian.

Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα η πείνα αποτελεί ένα από τα πιο οδυνηρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας. Ενώ, το 2015 όταν ο πληθωρισμός και οι ελλείψεις σε τρόφιμα ήταν πολύ χαμηλότερα από τα τωρινά, επίπεδα ο ένας στους δύο πολίτες δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τροφή, στην τελευταία δημοσκόπηση ο αριθμός αυτός έχει εκτιναχθεί στο 79%, όντας από τους υψηλότερους στον κόσμο.