Βενεζουέλα: Ακόμα 3 νεκροί σε συγκρούσεις στην 48ωρη απεργία

Βενεζουέλα: Ακόμα 3 νεκροί σε συγκρούσεις στην 48ωρη απεργία

Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα 16χρονο αγόρι, έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιείται έπειτα έπειτα από έκκληση της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, οι αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν ότι δύο άντρες, ένας 23χρονος και ένας 30χρονος σκοτώθηκαν στην περιφέρεια Μερίδα, ενώ ο 16χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ταραχών στην πολιτεία Μιράνδα.

Οι τελευταίες απώλειες ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στους 106, σε τέσσερις μήνες διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης του προέδρου Nicolas Maduro, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οι αντίπαλοι του Maduro στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό προσπαθούν να τον πιέσουν ώστε να αναστείλει τα σχέδιά του για την αναθεώρηση του το συντάγματος της Βενεζουέλας, με τις εκλογές για την ανάδειξη μελών Συνταγματικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου.

Τα βασικά συνδικάτα της Βενεζουέλας στηρίζουν τη 48ωρη απεργία, όμως η κυβέρνηση ελέγχει τον στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκό τομέα και τον δημόσιο τομέα, που μετρά περίπου 3 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ο Maduro επανέλαβε πάντως την αποφασιστικότητά του, ζητώντας από την αντιπολίτευση να «σεβαστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να ψηφίσουν ελεύθερα» και «χωρίς βία».

Από την πλευρά του ο Leopoldo Lopez, μια εμβληματική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, κάλεσε τους στρατιωτικούς να αποκηρύξουν τα σχέδια του Maduro για τη συντακτική συνέλευση.

Παράλληλα, πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τις κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν στο καθεστώς του χθες, Τετάρτη, ως «αυθάδεις», καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για το αμφιλεγόμενο σχέδιο του σχετικά με το σύνταγμα. 

Photos by Carlos Becerra/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια