Βενεζουέλα: Η ανώτατη εισαγγελέας κατηγορεί την κυβέρνηση Maduro για παρενόχληση

Βενεζουέλα: Η ανώτατη εισαγγελέας κατηγορεί την κυβέρνηση Maduro για παρενόχληση

Η ανώτατη εισαγγελέας της Βενεζουέλας δήλωσε χθες ότι η οικογένειά της είχε δεχθεί απειλές και παρακολουθείται από μυστικούς πράκτορες από τότε που διαχώρισε τη θέση της από την κυβέρνηση και αφότου οι διαδηλώσεις που οργανώθηκαν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας εναντίον μιας προσπάθειας αλλαγής του συντάγματος κατέληξαν σε βία.

Η Luisa Ortega, πρώην σύμμαχος του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro η οποία στράφηκε εναντίον του και του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχει αμφισβητήσει δημόσια τον τρόπο που χειρίστηκε ο Maduro τις πρόσφατες διαδηλώσεις και έχει εκφράσει ενστάσεις για τις προθέσεις του να αλλάξει το σύνταγμα που είχε εισαγάγει ο προκάτοχός του, εκλιπών ηγέτης Hugo Chavez.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, η Ortega είπε, "Κάποιος απειλεί την οικογένειά μου. Παρενοχλούν τα μέλη της οικογένειάς μου. Τα ακολουθούν αστυνομικά αυτοκίνητα που μοιάζουν με αυτά της SEBIN", είπε, αναφερόμενη στην υπηρεσία πληροφοριών της Βολιβίας.

Πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν εξαπολύσει μια σειρά προφορικών επιθέσεων εναντίον της εισαγγελέως, από ερωτήσεις που αφορούν την ψυχική της ισορροπία έως και κατηγορίες ότι προωθεί τη βία.

A. Tajani: Στη Βενεζουέλα η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκεί πολιτική μέσα από τη φυλακή

Ο Antonio Tajani καλεί την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να σεβαστεί τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης και δηλώνει με νόημα πως οι πολιτικοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είναι δυνατόν να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα μέσα από τη φυλακή. Υπενθυμίζεται πως στις φυλακές της Βενεζουέλας, σύμφωνα με ανεξάρτητους οργανισμούς βρίσκονται περίπου 150 πολιτικοί κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, απάντησε αποκλειστικά στο ερώτημα του iefimerida και του Ιάσωνα Πιπίνη για το αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για συνέχιση του διαλόγου στη Βενεζουέλα.

Ο κ. Tajani δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει τις διαπραγματεύσεις στη Βενεζουέλα, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί την αντιπολίτευση. Η Δημοκρατία είναι Δημοκρατία. Δεν μπορεί η αντιπολίτευση να ασκεί πολιτική μέσα από την φυλακή». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια