Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση έκλεισε το ισπανόφωνο CNN για «διαστρέβλωση της αλήθειας»

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση έκλεισε το ισπανόφωνο CNN για «διαστρέβλωση της αλήθειας»

Η κυβέρνηση του Nicolas Maduro διέταξε την αναστολή της ισπανόφωνης υπηρεσίας του CNN στη Βενεζουέλα χθες, Τετάρτη, με την κατηγορία ότι διαστρεβλώνει την αλήθεια.

Η ισπανόφωνη υπηρεσία του δικτύου με βάση τις ΗΠΑ κατέστη μη διαθέσιμη λίγα λεπτά μετά από σχετική δήλωση του συμβουλίου επικοινωνιών της χώρας Conatel, στην οποία ανακοινώθηκε ότι ανεστάλη η λειτουργία της, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το δίκτυο είχε ενόχλησε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας με διάφορα ρεπορτάζ, μεταξύ των οποίων και ένα που ανέφερε ότι διαβατήρια και θεωρήσεις visa πωλούνταν παράνομα στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στο Ιράκ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος Maduro το Σαββατοκύριακο ζήτησε από το CNN να «φύγει» από τη Βενεζουέλα, κατηγορώντας το για προκατασκευασμένα σχόλια έπειτα από δήλωση κοπέλας σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή που ανέφερε ότι μαθητές είχαν λιποθυμήσει από την πείνα.

«Δυσφημούν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια ... υποκινούν επιθέσεις στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τους θεσμούς της», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Delcy Rodriguez, επιτέθηκε και αυτή στο CNN, λέγοντας ότι η πηγή στο ρεπορτάζ με τα διαβατήρια ήταν μέλος της αντιπολίτευσης που δούλευε για «ιμπεριαλιστικές» ξένες υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, το CNN δήλωσε ότι η κυβέρνηση Maduro στερεί άδικα στους πολίτες της Βενεζουέλας μια ειδησεογραφική υπηρεσία που είχαν για 20 έτη, αλλά ενημέρωσε ότι το σήμα του θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω YouTube.

«Στο CNN Espanol πιστεύουμε στο ζωτικό ρόλο που έχει η ελευθερία του Τύπου σε μια υγιή δημοκρατία», πρόσθεσε.