Βild: Ο Obama ασκούσε πιέσεις στην Merkel για την Ελλάδα

Βild: Ο Obama ασκούσε πιέσεις στην Merkel για την Ελλάδα

Αιχμές κατά της πολιτικής του Barack Obama στην ελληνική κρίση αφήνει η Bild ενόψει της συνάντησης της καγκελαρίου Angela Merkel με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump την Παρασκευή το απόγευμα.

«Στην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Obama ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει. Ζητούσε (από τη Γερμανία) να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσης – υπό το φόβο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

«Ο Obama ήταν ένας πρόεδρος που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής από ό, τι στους αντιπάλους της Αμερικής» αναφέρει χαρακτηριστικά γερμανός διπλωμάτης στη Bild.

«Και τώρα Trump.
Μια συνάντηση που είναι εξίσου σημαντική για την καγκελάριο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ» τονίζει το περιοδικό. Στην Ευρώπη, μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εσωτερική πολιτική, λέει στη Bild πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά το αντίθετο ισχύει. Στις ΗΠΑ ανησυχούμε για την αστάθεια στην Ευρώπη και την άνοδο των λαϊκιστών.

Πηγή: skai.gr