Bloomberg: Ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει βοήθεια από τον F. Hollande για τη χρηματοδότηση

Bloomberg: Ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει βοήθεια από τον F. Hollande για τη χρηματοδότηση

Ο λόγος της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι είναι να ζητήσει βοήθεια από τον Γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande, προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την αποδέσμευση των κεφαλαίων του τρίτου πακέτου διάσωσης της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο στο Μέγαρο των Ηλυσίων σήμερα, στις 19:00 ώρα Παρισιού, τη στιγμή που Έλληνες αξιωματούχοι εξακολουθούν να αγωνίζονται για να πείσουν τους εκπροσώπους των Θεσμών να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. 

«Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά καταφεύγει στη συνήθη τακτική της προσπαθώντας να μεταφέρει τη διαπραγμάτευση σε ένα περισσότερο "πολιτικό επίπεδο", ώστε να παρακάμψει τις αντιρρήσεις των τεχνοκρατών», ανέφεραν οι αναλυτές Π. Μαντζαβράς και Γ. Γρηγορίου της Παντελάκης Χρηματιστηριακή, σε σημείωμα προς στους πελάτες της, το οποίο επικαλείται το Bloomberg.

Λίγες ώρες πριν, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει στο κοινοβούλιο νομοσχέδια για φορολογικές και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν δεν έχουν εγκριθεί από τους πιστωτές. Ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να μην προβεί "μονομερείς" ενέργειες όταν υπέγραψε την τελευταία συμφωνία διάσωσης της χώρας το περασμένο έτος, επισημαίνει το Bloomberg.

Ο Ευ. Τσακαλώτος στοχεύει να πείσει τους πιστωτές να εγκρίνουν τις αλλαγές στις συντάξεις, τη φορολογία και τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο. 

«Το τι θα συμβεί σε τεχνικό επίπεδο είναι πάντα δευτερεύον, "η μουσική παίζει αλλού"», είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Παππάς, σημειώνει το Bloomberg. «Πολλές χώρες έχουν συμφέρον να διατηρηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα σταθερή", είχε τονίσει.