Βόρεια και Νότια Κορέα σε συζητήσεις για τον επίσημο τερματισμό του πολέμου

Βόρεια και Νότια Κορέα σε συζητήσεις για τον επίσημο τερματισμό του πολέμου

Σε συζητήσεις για τον τερματισμό του πολέμου στον οποίο βρίσκονται επισήμως, βρίσκονται η Βόρεια και η Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το CNBC, επικαλούμενο νοτιοκορεάτη αξιωματούχο.

Πριν την επικείμενη συνάντηση του προέδρου της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν με τον ομόλογό του της Ν. Κορέας, Μουν Τζάε Ιν την επόμενη εβδομάδα, νομοθέτες των δύο χωρών πιστευόταν πως διαπραγματεύονταν τις λεπτομέρειες μιας κοινής δήλωσης που θα μπορούσε να οδηγήσει στη λήξη του πολέμου.

Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι των δύο χωρών θα μπορούσαν επίσης να συζητήσουν την επαναφορά στην αρχική της κατάσταση, της βαριά εξοπλισμένης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που χωρίζει Βόρεια και Νότια Κορέα.

Η Πιονγγιανγκ και η Σεούλ τυπικά βρίσκονται σε πόλεμο από την κορεατική σύγκρουση του 1950-1953, η οποία τερματίστηκε με εκεχειρία και όχι με συνθήκη ειρήνης. Γεωπολιτικές εντάσεις έχουν ανακύψει κατά καιρούς από τότε, αν και επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα, οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να αποφύγουν άλλη μία καταστροφική σύρραξη.

Μία επιτυχημένη σύνοδος ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα αργότερα μέσα στον μήνα θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να στρωθεί ο δρόμος για μια συνάντηση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανός πρόεδρος και ο βορειοκορεάτης ηγέτης αναμένεται να πραγματοποιήσουν συζητήσεις στο τέλος του Mαΐου ή μέσα στον Ιούνιο.

Φωτογραφία: AP

 

Διαβάστε Περισσότερα