Βουλευτής του CDU υπερασπίζεται τη σύγκριση του προεκλογικού αγώνα του M. Schulz με του D. Trump

Βουλευτής του CDU υπερασπίζεται τη σύγκριση του προεκλογικού αγώνα του M. Schulz με του D. Trump

Παρά την πρωτιά των Σοσιαλδημοκρατών σε αρκετές δημοσκοπήσεις, ανώτατα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών υπόσχονται ότι δεν θα επιτεθούν σε προσωπικό επίπεδο κατά του υποψήφιου των Σοσιαλδημοκρατών Martin Schulz. Καθιστούν ωστόσο σαφές ότι η σύγκριση με τον Donald Trump είναι θεμιτή.

Σε δηλώσεις του χθες στο Βερολίνο ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Peter Tauber υπερασπίστηκε μάλιστα τον W. Schaeuble, που συνέκρινε τον προεκλογικό αγώνα του Martin Schulz με του Donald Trump: «Υπάρχουν κοινά στοιχεία με τον προεκλογικό αγώνα του D. Trump» δήλωσε ο κ. Tauber προσθέτοντας ότι η Α. Merkel, η οποία μέχρι σήμερα κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τον M. Schulz, θα αντιπαρατεθεί το επόμενο διάστημα με τον κύριο αντίπαλό της.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών επιτέθηκε στον Martin Schulz για την πρότασή του για έκδοση των αποκαλούμενων ευρωομολόγων για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Ο M. Schulz επιδιώκει από κοινού με τους Πράσινους και την Αριστερά την αμοιβαιοποίηση των χρεών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και φορολογικές αυξήσεις», υπογράμμισε ο Peter Tauber.

Σε παρόμοιο κλίμα είναι και οι δηλώσεις του γ.γ. των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Andreas Soyer: «Ο M. Schulz, ο οπαδός των χρεών, θα πρέπει να αναρωτηθεί πόσο δίκαιο είναι ο Γερμανός φορολογούμενος να κληθεί να πληρώσει τα ελληνικά χρέη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ